Vrijeme je za pogled u budućnost koja nam donosi jesenske beauty trendove u kosi. Vrijeme je za pogled na frizure čija atraktivnost izvire iz šiški i nije bez razloga komentar kako ne postoji lakši način da promijenite frizuru od novih šiški.

A kakav tip šiški će se nositi ove jeseni nije teško predvidjeti ukoliko zavirite na TikTok ili se zagledate u Instagram profile modnih influencerica.

Birkin šiške

Ovaj hair cut trend nije nov, ali ovih je dana opet dobio na popularnosti jer je Jane Birkin, za mnoge ikona stila, po kojoj su i šiške i dobile naziv, preminula. Njezin stil frizure kojem je bila vjerna u mladosti i koji je bio njezin zaštitni znak, opisuje se kao onaj koji spaja stil francuskinje s cool londonskom estetikom, a to je itekako opet u trendu. Uz 1,6 milijardi pregledana TikToku, Birkin bangs su trend frizure koji morate isprobati već ove jeseni.


Curtain šiške

Još jedan (vječno) popularan trend su ‘zavjesa’ šiške čija se popularnost temelji na činjenici kako ove šiške pristaju svakom tipu lica i teksturi kose, a mogu se kombinirati i uz kratke i uz duge frizure jer odlično uokviruju lice. Ove šiške privlače ne ravnim rezom već igrom dužina te uglavnom završavaju u razini brade ili jagodičnih kosti. Izuzetno laskaju svim crtama lica i mogu se napraviti u mnogo različitih stilova, a žene ih vole jer vizualno skidaju godine s lica i pomlađuju. Naravno i ovaj su stilisfurale Francuskinje u 60-im godina, a nosila ih je i legendarna Brigitte Bardot. Ovo je primjer kako ih nosi Diane Kruger.

Razlika između ova dva izuzetno popularna stila je u dužini šiški i obliku jer dok su zavjesa šiške mekše i sežu do sredine obraza, dok su šiške slavne Jane Birkin ravne, sežu do obrva s tanje ošišanim vrhovima. Ali oba stila su apsolutna definicija romantične trendi frizure koju ćemo nistiti već ove jeseni.