7 PARFEMA KOJI TRAJU 24 SATA I MIRIŠU BOŽANSTVENO: Birajte dugotrajne mirisne note koje se urezuju u pamćenje

Saznajte koje parfeme trebate uvrstiti u svoju upotrebu ako želite intenzivan miris 24 sata.

Shutterstock

Vječno pitanje za ljubitelje parfema je zašto neki mirisi traju dulje od drugih? Claude Dir, poznati parfumer koji više od 40 godina kreira parfeme za modne dizajnere, kozmetičke brendove i slavne osobe, objasnio je koji su sastojci ključni za dugotrajnost mirisa.

'Dugotrajniji mirisi obično su kombinacija drveta, mošusa i smole; time se na koži stvara podloga koja traje nekoliko sati duže od onih bez ovih sastojaka'.

pexels 

Drugi ključni faktor je koncentracija ulja u mirisu.

'Veća koncentracija mirisnog ulja može pomoći potrošaču da razlikuje koliko je miris jak i koliko će dugo trajati na njegovoj koži. Parfemi ili parfemske vode često imaju preko 20 do 25% mirisnih ulja, u usporedbi s toaletnim vodama koje imaju puno nižu koncentraciju. Kada osobno isprobate miris, poprskajte ga po koži i pričekajte pola sata da gornje note ispare. Svakako, klima, vrijeme, zemljopis i tjelesna kemija utječu na to koliko dugo će miris trajati na vama osobno'.

Shutterstock 

No mjesto na koje raspršujete parfem i način na koji ga nanosite također može pomoći u tome da miris traje duže, a pulsne točke na tijelu najbolje su za nanošenje mirisa.

U nastavku otkrijte pet najdugotrajnijih parfema koji traju 24 sata.

Instant Crush - Mancera

Neodoljivi trio - ruža, jasmin i ambra u bogatoj mješavini senzualnosti i romantike. Instant Crush jedan je od onih intenzivnih unisex parfema na koje nitko ne ostaje ravnodušan pa otuda i njegovo ime koje asocira na fatalnu privlačnost. Zbog svoje intenzivnosti koja traje 24 sata (minimalno), preporučuje se za jesen i zimu.

Mancera 

Ombre Nomade - Louis Vuitton

Dizajniran za ljubitelje rijetkih parfema, Ombre Nomade koncentrira osjećaj beskonačnosti u jednom od najmitskijih sastojaka u parfumeriji, drvetu oud. Opojno lijep, buntovan miris kreirao je glavni parfumer Jacques Cavallier Belletrud, a dotjerao ga je daškom benzoina i malina. Zamislite dim tamjana kako lebdi u nebesa i udahnite taj mističan miris koji traje cijeli dan i noć.

Louis Vuitton 

Burning Rose - Carolina Herrera

Burning Rose budi nostalgiju, vraćajući nas u 70-e i 80-e kada su se pojavile hrabre nove ideje koje su poticale pop kulturu. Raskošna Damask ruža isprepliće se s bogatim, zemljanim indonezijskim pačulijem i mješavinom luksuznih začina (kraljevski cimet iz Laosa i đumbir), stvarajući elegantan, ali strastven i bogat miris.

Carolina Herrera 

Carlisle - Parfums de Marly

Iako se po ambalaži ne bi reklo, Carlisle je utjelovljenje svjetlosti. Sunčan i blistav, ovaj senzualni miris izgrađen je na bazi sandalovine koja je topla i s notama vanilije koja je umirujuća i bogata u isto vrijeme. Jasne, zavodljive gornje note oštre zelene jabuke, toplog muškatnog oraščića i zlatnog šafrana otkrivaju miris elegantnog srca ruže, osmantusa i pelina.

Parfums de Marly 

Hacivat - Nishane

Hacivat je posveta eleganciji, ljubaznosti i ljubavi prema umjetnosti. Inspiriran tradicionalnim karakterom igre sjena, ovaj eau chypre pomoći će vam da živite u svojim najboljim snovima uz vječne iskre svoje radosne strukture sačinjene od nota ananasa i bergamota pomognutim pravim drvenastim notama. Jednom kada netko nosi Hatzivat, on nesumnjivo postaje njihov prepoznatljivi miris.

Nishane 

Libre Intense - YSL

Miris instinktivne i slobodne žene koja je spremna osvojiti svijet. Kultna struktura mirisa Libre, jedinstvena mješavina francuske lavande u kombinaciji sa ženstvenim, senzualnim notama cvijeta naranče iz Maroka. Poseban. Senzualan. Nova dimenzija mirisa, između vatre i zlata, u potpuno ženstvenom stilu.

ysl 

La Vie Est Belle Soleil Cristal - Lancôme

Da se razumijemo - nije ovo klasični La Vie Est Belle koji svi imaju, već njegova Soleil Cristal varijanta s dodatkom neodoljivog kokosa koja traje više od 24 sata. Sreća je više od običnog osjećaja, to je aura svjetlosti koja nas obasjava, a ovaj solarni miris s bijelim cvjetovima je upravo to. Miriše neosporno sofisticirano i luksuzno.

Lancome 

Erste Diners 

Izvor:Elle.rs