5 NAJBOLJIH PARFEMA ZA KOSU: Mirisne note s kojima ćete se uvijek osjećati kao da ste izašli iz frizerskog salona

Parfemi za kosu sjajna su alternativa običnim parfemima, a u nastavku otkrivamo 5 najboljih

Profimedia

Bez parfema za kosu se definitivno može, ali su u isto vrijeme zabavna alternativa običnom parfemu. Uostalom, ima li išta ljepše od širenja omiljenih mirisnih nota pri pomicanju pramena kose? 

Parfemi za kosu obično sadrže hidratantna svojstva poput hijaluronske kiseline i drugih prirodnih sastojaka koji ujedno i prikrivaju neugodne mirise, imaju zaštitu od UV zraka i daju vašoj vlasi uglađenu teksturu i sjaj. Oni ne isušuju kosu jer ne sadržavaju alkohol kao klasični mirisi ili je njegov postotak izuzetno nizak.

Također, parfemi namijenjeni kosi imaju tendenciju biti suptilniji, što znači i da mogu brže izblijedjeti od običnog parfema.

U nastavku otkrijte najbolje mirisne vodice i parfeme za kosu i nađite onaj koji najviše odgovara vašem senzibilitetu.

1. Coco Mademoiselle hair mist

Ovo je jedan od najpoznatijih parfema za kosu, a odlikuju ga lagane note naranče, ruže i pačulija.

Chanel 

2. Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist

Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist je profinjen miris sastavljen od nota bergamota, limuna, svježeg cvijeta magnolije, sandalovine i vanilije pa ne čudi što je među najtraženijim parfemima za kosu.

Acqua di Parma 

3. Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540

Sofisticiran, bogat, fantastičan... uživat ćete u ovom mistu u kojem se isprepliću note jantara, šafrana i cedra, zbog čega ćete imati osjećaj kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

Maison Francis Kurkdjian 

4. Juliette Has A Gun Not A Hair & Body Mist

Prepoznatljivi parfem brenda Juliette Has A Gun sada dolazi i u formi mista i s njim dijeli mošusnu notu. Ipak, ne sadrži alkohol i daleko je suptilniji. Tople drvene note u bočici se miješaju s vašim prirodnim mirisom i daju potpuno nesvakidašnji, gotovo osobni i unikatni rezultat.

Juliette has a gun 

5. Gucci Bloom hair mist

Još jedan izuzetno popularan miris za kosu koji nas teleportira u ljeto i toplije dane jer je mješavina čistog i svježe ubranog cvijeća.

Gucci