OMILJENI PARFEMI KARLA LAGERFELDA: Najutjecajniji svjetski dizajner je uživao u mirisima dostupnim i na našem tržištu

Otkrijte koji su to omiljeni parfemi modne legende

Profimedia

Ovogodišnja Met Gala održana je u čast velikog Karla Lagerfelda, jednog od najpoznatijih dizajnera svih vremena, koji je tijekom svoje 60-godišnje karijere ključno utjecao kako na najveće modne brendove (Chanel, Fendi), tako i na svijet mode općenito.

Profimedia  Karl Lagerfeld i Rihanna

Profimedia 

Profimedia 

Ovom prilikom osvrćemo se na njegove citate, životne navike i interese koji su se istaknuli Karlovom nevjerojatnom osobnošću. Njegovi su govori graničili s drskošću; crtao je skice modela sa sjenilima; imao je preko 300 tisuća knjiga u svojoj knjižnici, nije volio piti vodu ali je bio ovisan o Coca Coli; njegova mačka Choupette zapravo nije bila njegova - trebao ju je čuvati za Baptista Giabiconija, ali ju je zadržao; jedna od njegovih omiljenih pjesama je I Feel Like A Child, glazbenika Devendrea Banharta...

Profimedia  Karl Lagerfeld i Courtney Love

Profimedia  Karl Lagerfeld i Kendall Jenner

Profimedia 

A znate li koji su bili omiljeni parfemi Karla Lagerfelda?

“Nisam vjeran samo jednom parfemu. Recimo da sam vjeran samo u određenom trenutku. Sada svaki dan koristim Serpentine (Comme des Garçons) i Boy (Chanel). Jako volim Bal D’Afrique (Byredo) ali sam ga morao prestati koristiti jer se Choupette nije mogla nositi s istim. Također sam upravo otkrio La Nuit étoilée (Annick Goutal)" izjavio je Karl Lagrefeld za francuski Vogue 2016. godine.

Comme des Garçons 

Chanel 

Byredo 

Annick Goutal 

 Izvor: Elle.rs