Odbrojavanje je krenulo, tema izložbe vezane uz prestižni godišnji Met Gala event 2024. je predstavljena i krije se pod nazivom “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”. I dok detalji vezani za kodeks odijevanja za jedinstveni crveni tepih još nisu određeni nema sumnje da će biti inspirirani temom izložbe. Događaj s kojeg se danima komentiraju uzvanici i njihovi outfiti povezuje zanimljiv svijet slavnih, umjetnosti i visoke mode, a sljedeće godine će se održati 6. svibnja.

Met Gala 2024 najava
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 
Met Gala 2024 najava
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Nekoliko dana kasnije. 10. svibnja, vrata će otvoriti Institut za kostime koji će u sklopu raskošnog Met muzeja predstaviti izložbu pod nazivom ‘Sleeping Beauties: Reawakening Fashion‘, na kojoj će biti predstavljeni modni biseri, čak 250 elemenata iz stalne zbirke Instituta, od kojih su neki rijetko viđeni u javnosti. Iako je do izložbe još nekoliko mjeseci, poznati su neki od dizajnera koji će biti predstavljeni, ode imena kao što su Phillip Lim, Stella McCartney i Conner Ives, do klasika kao što su Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent i Christian Dior, a za istaknuti su i komadi poput balske haljine od svilenog satena koju je kreirao američki dizajner Charles Frederick Worth 1877. godine, te činjenica da će izložba pokriti 400 godina povijesti mode. Tema izložbe će biti istaknuta i kroz inovativne formate, uključujući video animaciju, svjetlosnu projekciju, zvučno oblikovanje, AI...

Podsjećamo kako je Met Gala 2023. bio spektakl koji je okupio brojna imena celebrity svijeta koji su na raznovrsne načine odali počast impresivnoj ostavštini Karla Lagerfelda, čiji su lik i djelo bili i tema eventa koji je i nosio naziv "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty".

Met Gala 2024 najava
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Met Gala 2024 najava
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia Andrew Bolton i Anna Wintour su predstavili buduću izložbu

Zanimljivo je kako su sponzori izložbe TikTok i Loewe što to je sigurni znak da ćemo na crvenom tepihu biti zanimljivih outfita Jonathana Andersona. Modni svijet s uzbuđenjem očekuje nova otkrivenja vezana uz ovaj jedinstveni događaj.