Ušli smo u novu godinu, a time i u nova planiranja za nadolazeće događaje, putovanja, evente, a za ljubitelje glazbenih spektakala - koncerte. Kao ni prošle godine, tako nam ni ove neće nedostajati dobrih svirki, kako u Hrvatskoj, tako i u nama nedalekim zemljama Europe. 

Koncert koji je podignuo najveću prašinu je onaj Eda Sheerana i to na zagrebačkom Hipodromu 20. kolovoza. Nešto ranije, 27. lipnja, u pulsku Arenu doći će zvijezda 2000-ih, Avril Lavigne, mjesec dana kasnije, 28. srpnja, Lenny Kravitz, a 3. srpnja Simple Minds.

Ed Sheeran
JP PARIENTE/NMA2021 / Sipa Press / Profimedia 

U Arenu Zagreb 27. svibnja dolazi legendarni Sting, a na popularni festival INmusic stižu The National, Smashing Pumpkins, Hozier, Paolo Nutini, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Dogstar kojeg predvodi holivudska zvijezda Keanu Reeves.

Jedan od najiščekivanijih koncerata već sada zasigurno je onaj kantautorice Taylor Swift. Njezina 'Eras' turneja stiže i u Europu, točnije Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku, Francusku, Portual, Španjolsku, Italiju, Nizozemsku, Švicarsku, Austriju i Poljsku, a time i nama najatraktivniji i najbliži Beč, 9. kolovoza.

I britanski bend Coldplay održava svoju turneju, a najbliže nama doći će u lipnju ove godine, točnije 16., 18. i 19. u Budimpešti. 21., 22., 24. i 25. kolovoza svirat će u Beču.

Coldplay
Marco Piraccini / Zuma Press / Profimedia 

Britanci Depeche Mode također sljedeće godine dolaze u Europu, a riječ je o njihovoj turneji za petnaesti album 'Memento Mori'. Amsterdam, Hamburg, Prag, Pariz, Barcelona, Milano neki su od gradova u kojima će održati svoj spektakl, nama najbliži je Budimpešta 26. ožujka.

U Budimpeštu, uz druge europske gradove Njemačke, Nizozemske, Poljske, Slovačke, Švicarske, Češke i Italije, 22. lipnja dolazi i Rod Stewart.

Američku kantautoricu Oliviju Rodrigu najbliže ćemo moći slušati u Frankfurtu, 5. lipnja, a bend Jonas Brothers u Beču 1. lipnja.

The Jonas Brothers
INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia 

Bivši član popularnog One Directiona, Niall Horan, također stiže u Europu u nekoliko zemalja, a nama najbliže 17. ožujka u Prag te 21. ožujka u Milano. A u Milanu će 1. i 2. lipnja nastupati i Bruce Springsteen.

Rammstein u 2024. nastupa diljem Europe, a 24. svibnja doći će u nama susjednu Srbiju, točnije Beograd.