Prošlo je 25 godina otkako se krenula emitirati sada već kultna serija 'The Sopranos'.

Prva je epizoda na male ekrane stigla 10. siječnja 1999. godine, a do završetka emitiranja osvojila pet Zlatnih globusa, 21 nagradu Emmy i dvije Peabody nagrade. Posljednja epizoda emitirana je 10. lipnja 2007. godine, a 2021. je po uzoru na seriju izašao film 'The Many Saints of Newark'.

Serija The Sopranos
Courtesy HBO / Zuma Press / Profimedia 

Iako je prošlo četvrt stoljeća, Sopranosti su i dalje jedan od najvećih hitova među serijama, stoga Warner Bros. Discovery i HBO Max, naravno, nisu propustili obilježiti godišnjicu svoje uspješnice, a vjernim su obožavateljima priuštili novitete za uživanje u omiljenoj seriji.

Serija The Sopranos
Imdb 

Naime, HBO je lansirao novi službeni račun na TikTok-u, 'TheSopranos', na kojemu objavljuju isječke iz svih 86 epizoda i šest sezona serije u duljini od 25 sekundi.

@thesopranos "How could this happen?" #TheSopranos#Sopranos25#HBO#SopranosTok♬ original sound - The Sopranos

Uz to, streaming servis sada gledateljima nudi i nikada prije viđene, izbrisane snimke i behind-the-scenes scene u novoj HBO aplikaciji 'The Sopranos: 25th Anniversary' koja sadrži 15 izbrisanih scena od kojih tri nikada nisu ugledale svjetlo dana. Također, aplikacija uključuje više od pet sati sadržaja snimljenog iza scene.

Serija The Sopranos
Imdb 

Povodom posebnog dana, organizirala se i 'Family Dinner' koja se održala 10. siječnja u posebno uređenoj lokaciji po uzoru na seriju, a od 11. siječnja do 4. veljače, u renoviranom talijanskom restoranu 'DaNico' u New Yorku, gosti će moći kušati jela kao što su 'Carmela’s Baked Ziti' i 'Satriale’s Special Caprese'.

Za sve one koji nemaju pretplatu na platformi Max, prve dvije epizode iz prve sezone serije bit će dostupne besplatno i na Maxovom YouTube kanalu.