Britanski glazbenik Elton John kroz svoje se zavidne godine karijere može pohvaliti itekako bogatim glazbenim opusom, a isto se može reći i za njegovu kolekciju umjetnina.

Upravo će neki od kolekcionarskih komada uskoro biti ponuđeni na prodaji u New Yorku, točnije aukcijskoj kući Christie's. Obožavatelji legendarnog pjevača moći će kupiti vrijedne predmete iz njegovog nekadašnjeg doma u Atlanti koji je prodao prošle godine.

U kolekciji pod nazivom 'Kolekcija Sir Eltona Johna: Goodbye Peachtree Road' mogu se pronaći iznimni komadi poput slika proslavljenih majstora kao što su Sol Lewitt i Keith Haring. Aukcijska kuća nudit će i sliku jednog od najskupljih slikara današnjice, Damiena Hirsta, a prikazuje Eltona Johna i njegovog supruga, Davida Furnisha. Procijenjena je na 350.000 do 450.000 američkih dolara te nosi naziv 'Your Song', po pjevačevoj proslavljenoj pjesmi.

Kolekcija Eltona Johna
Christies.com 

Veliku su pozornost prikupili i pjevačevi odjevni komadi, posebno srebrne čizme s platformom i njegovim inicijalima iz 1971. kao i naočale, obje nošene u sedamdesetima.

Kolekcija Eltona Johna
Christies.com 

Kolekcija Eltona Johna
Christies.com 

Tu je i kombinezon s ukrasima od slonovače i zlata kojeg je dizajnirala Annie Reavey, procijenjen na 8.000 - 12.000 dolara, kao i Cartierov sat od 18-karatnog zlata, ogrlica s dijamantima, svilene Versace košulje...

Kolekcija Eltona Johna
Christies.com 

Aukcija Eltona Johna
Christies.com 

'Ova izvanredna zbirka ne samo da prikazuje raznolik niz izvanrednih predmeta koji obuhvaćaju Eltonov jedinstveni život, djelo i umjetnost, već pruža uvid u duboki utjecaj koji je grad Atlanta imao na njega', rekao je Tash Perrin, zamjenik predsjednika Christie‘s America koji vodi aukciju.

Vrijedni predmeti krenut će s prodajom 21. veljače, iako će izloženi biti od 9. veljače, a već se sada mogu pogledati online.