Glazbenica, glumica, edukatorica, kulturna aktivistica, borkinja za prava žena i životinja, ikona avangarde... Samo su neke od riječi koje opisuju Zdenku Kovačiček, našu istinsku divu koja ovoga tjedna slavi 80. rođendan. No taj broj pročitat ćete samo jednom jer, kako objašnjava, ona slavi dva puta 40. Na ta dva važna razdoblja dijeli svoj život, u kojemu je postigla brojne uspjehe - slavu s Duom Hani kada joj je bilo samo 13 godina, poslije solo karijeru koja ju je odvela na rasprodane turneje i donijela joj priznanje u Hrvatskoj, ali i cijelom svijetu, a njezinom pjesmom 'Elektra' zatvorena je Chanelova revija 2017. godine.

Malo je reći da ni jednom drugom domaćem izvođaču nešto slično nije pošlo za rukom. Kao što pjeva u svojim hitovima, uvijek je bila jaka i znala je što želi. Bilo da je riječ o jazzu, soulu, izričajima na koje se nitko drugi nije usuđivao, samohranom majčinstvu ili braku s Rudyjem Kemperskim, ostvarila je sve što je zamislila. A ostvaruje i dalje jer ona je uistinu žena za sva vremena.

Zdenka Kovačiček u novom broju Storyja
story 

'Malo sam tužna kada čujem brojku jer je jako velika. Čovjek ne razmišlja o tome kako vrijeme leti kada si stalno zaposlen i zaokupljen poslom poput mene. Nemam slobodne sekunde i ne znam što znači ništa ne raditi. Stalno smišljam novu pjesmu, suradnju, tražim nove tekstove, čuvam ih, sortiram, čitam... Posljednjih mjeseci imala sam nekih zdravstvenih problema i morala sam se odmarati jer je to najbolji način za izlječenje i oporavak organizma. Takva sam, Jarac po horoskopu, u podznaku Vodenjak. Jarci su vrlo kompleksne, duhovne osobe. I zato, kada govorimo o toj mojoj brojci, koju ne želim ni izgovoriti, svoj bih rođendan nazvala dva puta po 40. Ljepše zvuči, iako je lijepo sa svih strana slušati: 'Nikada ne bih rekao da toliko imate, dao bih vam 20 manje', 'Toliko ste energični i u glavi dobri.' A upravo je to: ako si u glavi dobar, onda si svjesna što bi još želio napraviti u životu, ali i koliko ti je ostalo. Puno je naših kolega otišlo u posljednje vrijeme, iznenada. Bolesti su se umnožile, više i ne znaš kako se zaštititi. I ja sam imala neke zdravstvene probleme koje sam uspješno prebrodila i idem dalje. Ali i bolest te natjera da počneš razmišljati o životu, kao prvo da se moramo čuvati. Kao drugo, da bismo se očuvali što dulje, uvijek treba imati neke planove. Uvijek još nešto želim, uglavnom na glazbenom polju. Imam i dvogodišnjeg unuka koji je toliko slatko stvorenje i voljela bih doživjeti da krene u školu. A to je uskoro, za nekoliko godina, brzo to dođe. Voljela bih doživjeti i kada će biti tinejdžer, student. To su moje želje, a vidjet ćemo što će sudbina donijeti', rekla je ekskluzivno za novi broj magazina Story.

Malo je tko mogao vjerovati kada je potkraj siječnja 2022. stigla vijest da nas je napustio Aki Rahimovski... Duša i srce Parnog valjka, čovjek koji je zadnji atom snage ostavljao na pozornici, točno ondje gdje je i pripadao. I roker, i energija, i emocija - sve je to bio Aki koji je emotivnim izvedbama i prepoznatljivim glasom odavno ušao u legendu. Ali i u srca svih koji su ga poznavali... Stoga smo uoči druge godišnjice njegova odlaska razgovarali s njegovim sinom Kristijanom Rahimovskim. Glazbenik je od svog oca naslijedio i glas i energiju, kao i emotivnost zbog koje se isprva nećkao kada smo spomenuli intervju.

Kiki Rahimovski
Robert Gašpert 

'Teško je, znate', rekao je kada smo ga nazvali. Naposljetku smo se sastali u Business Clubu 5 odakle se pruža spektakularan pogled na zapadni dio Zagreba. Neobavezno smo čavrljali i postavljali pitanja: Ima li umjetnosti bez emocije? Ima li života bez emocije? Ili ga nema? Ili se pretvori u umjetnu inteligenciju? A kako inteligentno procesuirati emocije? Da nam ne štete, a opet inspiriraju? I daju nam boju, miris i život? Talentirani autor i pjevač u ovoj intimnoj ispovijesti za novi broj magazina Story govori o odnosu s tatom, trenucima koji mu i danas izazivaju tugu, sjetu, smijeh i nostalgiju. Pričao nam je i o glazbi, novim počecima, lekcijama, odnosu s djecom, nevjenčanoj supruzi Sonji Bajić s kojom ima kćerkicu Viktoriju i posvetio joj je pjesmu...

Toni Šimonović The Voice
Privatni album 

Poseban, drukčiji, svoj, magičan - samo su neki od komentara na video Tonija Šimonovića koji je u glazbeni showu HTV-a ‘The Voice’ unio cijelog sebe. Ugodan, šarmantan i iskren, 28-godišnji Istranin samo za Story pričao je o svojim pobjedama, glazbenoj inspiraciji, traganju, podrijetlu, mentoru Damiru Urbanu, modi i nekim skrivenim kutcima svoje duše.

Zdenka Kovačiček u novom broju Storyja
story