U fascinantnom tekstu autorice Katarine Nine Simončić doznajemo povijest bisera La Peregrina, kako je otkriven, simbolici koja ga prati već stoljećima, kao i priču kako je jedan biser postao predmet skandala i kontroverzi.

Odiseja ovog čuda prirode, započeta u školjki iz Panamskog zaljeva, a nastavljena u rukama kraljeva, kraljica, luđaka, bludnica, alkoholičara, osvajača, preljubnika, plemića, glumaca i čeljusti kućnog ljubimca, ostavlja neizbrisiv trag i simbolizira oprečna značenja moći, ljubavi i božanstva. Elizabeth Taylor, Richard Burton, Napoleon III., Kleopatra, španjolska kraljica Letizia samo su neki od vlasnika bisera La Peregrina, opisanog još kao svjedok vremena i primjer poetične jednostavnosti.

La Peregrina
Storybook 

Storybook odrađuje temu La Peregrina na potpuno drugačiji način. Ovo izdanje Storybooka uključuje nas u dijalog s prošlošću i fantazijama o budućnosti, nadilazeći granice povijesti, analitike i znanstvene objektivnosti. Njegov kreativni urednik Soll obradio je ovu zanimljivu, ali ne i svima potpuno poznatu priču na svoj jedinstven način. Ovom je prigodom, nadahnut upravo pričom o La Peregrini, izdizajnirao i bisere dostupne u virtualnom svijetu.

Djelić toga virtualnog svijeta prenijeli smo u tiskano izdanje našeg Storybooka dostupnog na kioscima i online.