Svim zaljubljenicima u parfeme, te umjetnost kreiranja vrhunskih mirisa Louis Vuitton nudi jedinstveni doživljaj, knjigu koja otkriva pogled na cijenjeno umijeće parfimera, djelo koje se s razlogom nazova atlas. Svojevrsno poetsko slavlje umjetnosti koju se često naziva najtajnovitijom umjetnošću, luksuzna modna kuća je stvorila u suradnji s majstorom parfimerom Jacquesom Cavallier-Belletrudom. 

Djelo otkriva priče o uzgoju cvijeća, vegetacijskim sezonama i tehnikama koje se koriste za žetvu cvjetova; otkriva kako se eterična ulja ekstrahiraju, destiliraju i sastavljaju u nove, kompleksne mirise. Od kineske magnolije i osmantusa do indijske tuberoze i jasmina, svaka mahuna sjemena, bobica, drvenasta stabljika, plod, list i cvijet otvaraju svijet koji evocira uzbuđenje dalekih mjesta i imena, trgovačkih ruta, pomorskih putovanja i ritmova godišnja doba.

Knjigu čini 380 stranica ispunjenih unikatnim ilustracijama, fotografijama i tekstovima koji otkrivaju priče o dragocjenim prirodnim elementima koji čine osnovu jedinstvenih parfema ove modne kuće.

Jacques Cavallier-Belletrud glavni je parfumer Louis Vuittona i kreator nekoliko nagrađivanih parfema, uz njega na realizaciji ove knjige su radili i Lionel Paillès, parfemski novinar i autor knjiga i Aurore de la Morinerie, modna ilustratorica, redovna suradnica svjetskih modnih časopisa koja surađuje i s nizom prestižnih modnih kuća poput Hermèsa, Maison Margiela i Cartiera.

Knjiga je dostupna u prednarudžbi, a na tržište dolazi 11. travnja 2024.