Nagađanja i šuškanja dobila su i službenu potvrdu, imamo novi singl “Doctor (Work It Out)”, iza kojeg stoje Miley Cyrus i Pharrell. Zašto je ova pjesma zanimljiva, osim što kroz 180 sekundi trajanja u uši slušača donosi miks funky pop-rocka, odličnog glasa Miley Cyrus, te izuzetnog producentskog umijeća Pharrella Williamsa? Odgovor se nalazi u činjenici da je ova pjesma nastala prije više od deset godina i to za album Miley Cyrus, Bangerz iz 2013., na kojem se nalazilo i nekoliko drugih pjesama koje je producirao Skateboard P.

Tada pjesma nije ugledala svjetlo glazbenih ljestvica, jer je njezina objava odgođena, da bi 2017. godine procurila demo verzija. Ipak je došao taj trenutak u kojem je postalo sve sigurnije da će se uskoro plesati uz novi hit, jer je pjesmu Pharrell uklopio u glazbeni doživljaj revije Louis Vuittona u sklopu Tjedna muške mode u Parizu.

Pharrell Williams i Miley Cyrus novi singl 'Doctor (Work It Out)'
VEVO / Planet / Profimedia 

Pharrell Williams i Miley Cyrus novi singl 'Doctor (Work It Out)'
VEVO / Planet / Profimedia 

Na pitanje u skoplu intervjua za Apple Music 1, zašto s pjesmom nisu izašli prije deset godina, Pharrell je odgovorio: “Samo smo znali da je rano. Jednostavno se nikad ne zna. I postoji trenutak u kojem se osjećate kao da osjećate privlačnost u nečemu, ali možete osjetiti i da okolina nije spremna za to.”

Pharrell Williams
JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia Pharrell Williams

Miley Cyrus dodaje: “Jednostavno vjerujemo u tajming i u to da se sve događa kada treba. I oko dodjele Grammyja, Pharrell i ja smo razgovarali o izbacivanju pjesme, i činilo se kao da je bila tako slučajna, i bilo je toliko usklađivanja i toliko trenutaka koji su me natjerali da znam da je sada savršeno vrijeme. A onda ponekad stvari iz naše prošlosti imaju više smisla u našoj sadašnjosti nego što su ikada imale tada. I tako ova pjesma, mislim da je priroda, slavlje, osjećaj, posebno sa spotom, radost, ples, prepuštanje, ono što je ovoj pjesmi stvarno uvijek trebalo.”

Pharrell Williams i Miley Cyrus novi singl 'Doctor (Work It Out)'
VEVO / Planet / Profimedia Miley Cyrus

I dok svatko od njih dvoje samostalno kroči najuspješnijim trenucima izuzetnih karijera, posebno je zadovoljstvo znati da je upravo ova pjesma prvi singl slavne pjevačice u 2024. godini, prva pjesma od osvajanja nagrada za najbolju pop solo izvedbu i snimku godine na dodjeli nagrada Grammy 2024., te da Pharrell kroz mjesece pred nama priprema nove poslastice; od onih modnih kao kreativni direktor muške mode za Louis Vuitton, suradnje s brojnim celebovima ali i glazbena iznenađenja s britanskim bendom Mumford & Sons koji su oduševili na nedavno održanoj pariškoj reviji.