Saint Laurent Productions, filmska produkcijska podružnica francuske modne kuće pokrenuta u travnju prošle godine, objavila je novost kako je koproducirala tri filma odabrana za službenu selekciju 77. Cannes Film Festivala, a koji će se održati u svibnju.

Tri filma su: "Emilia Perez", Jacquesa Audiarda, sa Zoe Saldanom i Selenom Gomez u glavnim ulogama; "The Shrouds" Davida Cronenberga, s Vincentom Casselom u glavnoj ulozi; i "Parthenope", redatelja Paola Sorrentina.

Saint Laurent EMILIA PEREZ 77. Cannes Film Festival
Saint Laurent Emilia Perez

Brend je za svaki film surađivao s iskusnim producentima, kao što je Saïd Ben Saïd, francusko-tunižanski producent čiji je hit film Elle odnio kući nagradu Zlatni globus 2017. za najbolji film na stranom jeziku.

Saint Laurent THE SHROUDS 77. Cannes Film Festival
Saint Laurent The Shrouds

Na konferenciji za medije, organizatori festivala u Cannesu, uključujući redatelja Thierryja Frémauxa, objavili su selekciju za ovogodišnji festival, čijim će žirijem predsjedati Greta Gerwig. Službeni izbor najprestižnija je kategorija u Cannesu, s premijerama na crvenom tepihu i ceremonijom zatvaranja prepunom zvijezda, što je dio popularnosti kako samo Festivala tako i svakog od naslova.

Saint Laurent PARTHENOPE 77. Cannes Film Festival
Saint Laurent Parthenope

Za istaknuti je kako je unutar godine dana postojanja ova producentska kuća već producirala nekoliko izvrsnih filmova, a na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu debitirala je filmom "Strange Way of Life", temeljenom na priči Pedra Almodóvara s Pedrom Almodóvarom Pascalom u glavnoj ulozi.

Saint Laurent Pedro Almodovar Strange Way of Life
Saint 

Saint Laurent je prva modna kuća koja među svojim djelatnostima ima registrirano i produkciju filmova, a Saint Laurent Productions je rezultat ideje kreativnog direktora Anthonyja Vaccarella, koji u skladu s vizijom samog brenda u budućnosti, odlučno korača i kinematografijom.