Još jedan tjedan u nizu s vrlo jakim astrološkim postavkama. Prošli je završio s novim lunarnim ciklusom s mladim Mjesecom u kraljevskom Lavu, Merkur je jučer krenuo u svoje retrogradno kretanje, a sutra će se naći u konjukciji s Venerom koja je prije dva dana, četvrtog kolovoza, ušla u Djevicu.

Venera predstavlja ljubav i novac, a od 11. se srpnja nalazila u znaku Lava. Ali, ova promjena njezinog položaja i ulazak u Djevicu, gdje bi se trebala nalaziti do 29. ožujka, utječe na svaki horoskopski znak. Sljedećih nekoliko tjedana naša će srca iz 'intenzivnog pakla' doći do opuštenog mjesta, a nepotrebna drama će se smiriti. Iako će naše strasti i dalje biti uzburkane, sve će to ostati u umjerenom tonu. S Venerinim prekidačem možemo ublažiti svoje osjećaje i ne pretjerano reagirati na situacije.

Bit ćemo hladni i smireni s našim mislima i načinom na koji izražavamo svoje osjećaje drugima. Ovo je baš ona atmosfera koja nam treba dok uživamo u kolovozu i ljetnim danima.

Horoskop astro
Shutterstock 

U ovim bismo danima mogli shvatiti da želimo savršenu vezu, kao i da se ne želimo primiriti s nečim manje dobrim. Ipak, do kraja ćemo mjeseca shvatiti da idealno partnerstvo ne postoji, stoga nemojte žuriti sa zaključcima.

Ovog ljeta Venera u Djevici pojačava naše senzualne i romantične fantazije. Upozorenje je da bismo mogli biti uhvaćeni u prošloj drami s bivšim partnerima, pogotovo kada se Venera spoji s retrogradnim Merkurom u Djevici sedmog kolovoza. Emocije će nas progutati 19. kolovoza zbog ekspanzivnog Jupitera u Blizancima, a restriktivni retrogradni Saturn u Ribama će se poigrati s našim srcima.

Možda se ne osjećamo kao da smo dovoljno dobri, a možda i nemamo dovoljno samopouzdanja da se izrazimo. Taj je osjećaj neistinit jer smo jedinstvena bića vrijedna obožavanja. Ne dopustite da jedan trenutak u vremenu stane na put blaženstvu.

Horoskop
Shutterstock 

Energija se mijenja 22. i 27. kolovoza jer nam akcijski planet Mars u Blizancima i vizionarski Uran u Biku dopuštaju da se oslonimo na svoju bajkovitost. Zbog planetarne opozicije između Venere u Djevici i snenog Neptuna, koji je retrogradan u Ribama, 28. kolovoza poželjet ćemo se zaljubiti i riskirati s drugima. Iako nam um govori da treba izbjegavati obvezu, srce nas tjera da dublje zaronimo u odnos.

Za razliku od prethodnih godina, trenutni tranzit Venere u Djevici želi da prigrlimo svoju intuiciju. Ponekad ćemo biti rastrgani između onoga što znamo i vjerujemo da je istina. Emocije i odnosi bit će testirani, omogućujući onima sa čvrstim temeljima da napreduju. Također, cilj je detoksicirati naše živote od emocionalnih vampira i poboljšati našu vibru s onima koji nas poštuju (i obrnuto).