Mladi Mjeseci predstavljaju početak novog lunarnog ciklusa, ali i novog ciklusa u našim životima pa ih možemo iskoristiti kao znak da nikada nije prekasno za novi početak. Dobra je vijest da ne moramo puno čekati do ovoga trenutka, jer mladi Mjesec u Djevici obasjat će nebeski svod već 2. i 3. rujna 2024. godine.

Merkur, vladajući planet Djevice, upravo je izašao sa svog retrogradnog putovanja, tako da bi stvari mogle djelovati malo usporeno pod ovim mladim Mjesecom. Možda osjećamo kako se sve odugovlači i možda se ti novi počeci mogu činiti pomalo nedostižnima. Iako moramo vježbati malo strpljenja, ovaj mladi Mjesec će biti naš sjajni svjetionik tijekom ovog mjeseca.

Horoskop
Shutterstock 

Mladi Mjesec otvara prolaz za pomrčinu

Rujan donosi snažnu pomrčinu Mjeseca u Ribama kasnije tijekom mjeseca, što će najvjerojatnije potaknuti temu završetaka. Do kraja mjeseca nešto bi se moglo završiti ili bismo mogli osjetiti da je jedno poglavlje naših života zauvijek prekinuto.

Mladi Mjesec u znaku Djevice može ponuditi naznake onoga što treba nestati iz naših života. Ako obratimo pozornost, Merkur bi nam također mogao isporučiti neke poruke za vrijeme mladog Mjeseca koje bi se mogle pokazati korisnima kasnije tijekom mjeseca. Na kraju krajeva, Merkur je glasnik bogova pa je važno obratiti pozornost na sve poruke koje dolaze, posebno iz naše intuicije.

Horoskop
Shutterstock 

Mladi Mjesec u Djevici i Saturn, gospodar karme

Saturn je još jedan planetarni igrač pod ovim mladim Mjesecom u znaku Djevice, i na mnogo načina, bit će naš vodič. Kada je Saturn prisutan, ponekad se možemo osjećati izazovno ili pritisnuto u određenom području našeg života. Saturn može donijeti poteškoće, ali samo zato što imamo snagu i potencijal progurati ih.

Ako se pod ovim mladim Mjesecom pojave teške okolnosti, bit će važno pojačati se i preuzeti odgovornost za njih. Svemir nam nikada ne daje nešto s čime se ne možemo nositi, stoga zapamtite ovo i koračajte samouvjereno naprijed. Znajte da imate snagu i resurse za navigaciju bez obzira na lekcije koje vam Saturn donosi.

Horoskop astro
Shutterstock 

3 horoskopska znaka osjetit će snažan utjecaj

Energija će biti prisutna svugdje oko nas, a lebdit će dugo nakon pojave ovog mladog Mjeseca. Ipak, 3 horoskopska znaka osjetit će najsnažniji utjecaj, a evo o kojim je znakovima zodijaka točno riječ.

Djevica

Kao znak u kojem se događa mladi Mjesec, Djevice će osjetiti najveći utjecaj ove lunarne faze. Ovo je prilika za novi početak i introspekciju, kao i za razmišljanje o promjenama koje treba uvesti u životu. Djevice će biti posebno usmjerene na postizanje osobnih ciljeva i redefiniranje svojih prioriteta.

Strijelac

Saturnov utjecaj u Djevici može se odraziti na Strijelčeve izazove u profesionalnim ili osobnim područjima. Strijelci će možda osjećati potrebu za većom odgovornošću i disciplinom te će se morati nositi s izazovima koji im pomažu da rastu i razvijaju se.

Ribe

S obzirom na to da rujan kasnije donosi pomrčinu Mjeseca u Ribama, ovaj znak će biti duboko pogođen temama završetaka i transformacije još za vrijeme mladog Mjeseca. Ribe će osjećati potrebu za završavanjem određenih faza i otpuštanjem onoga što više ne služi njihovom rastu i razvoju.