Zaljubljenici u Gucci modni univerzum uskoro će na europskom kontinentu imati jedinstvenu priliku doživjeti impresivnu povijest modne kuće Gucci. Ta je prilika još i zanimljivija ukoliko se prisjetite da ovaj brend bilježi 102 godine postojanja, jer Gucci je u Firenci 1921. godine osnovao Guccio Gucci, a pod vodstvom njegova sina Alda Guccija, Gucci je postao svjetski poznat brend.

Izložba, jedinstveni uvid u povijest kuće, nakon gostovanja u Šangaju gostovat će u Londonu od 11. listopadado 31. prosinca 2023. u 180 Studios, srcu londonske kreativne zajednice, kulturnom spotu smještenom u kultnoj brutalističkoj zgradi koja je pretvorena u kulturni centar.

Gucci Cosmos London 2023
Gucci 

Čini se da izložba dolazi u savršenom trenutku jer je Gucci trenutno u prijelaznoj fazi između lika i djela bivšeg kreativnog direktora Alessandra Michelea koji je doveo Gucci do rekordne dobiti svojom geek-chic estetikom koja je prožela popularnu kulturu, te iščekivanja prve kolekcije s potpisom novog kreativnog imena - Sabata De Sarna.

Gucci 2020.
Gucci via Bestimage / Bestimage / Profimedia Gucci 2020.

Gucci revija za proljeće ljeto 2023
Profimedia 

Adidas x Gucci kampanja
Profimedia 

Gucci torbe
Profimedia 

Gucci torbe
Profimedia 

Izložbu u Londonu potpisuje Es Devlin, a ideja je spojiti elemente povijesti kuće sa suptilnim odrednicama na sam London, te tako ukazati koliko je bila važna uloga Ujedinjenog Kraljevstva i Londona na rad Guccija Guccija. Posebnost izložbe zasigurno su nikad prije viđeni predmeti iz Guccijeve bogate arhive jer izložba Gucci Cosmos ima za cilj "prenijeti baštinu i umijeće kuće diljem svijeta", vodeći posjetitelje na putovanje od početka svoje arhive u Firenci do današnjeg vremena. Nakon što izložba zatvori vrata na londonskoj adresi seli u Pariz i Kyoto nastavljajući s idejom otkrivanja posebnosti vezanih za svaki od gostujućih gradova.