Visoka moda i filmska umjetnost: Saint Laurent na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu predstavlja čak tri filma

Uloge u filmovima imaju istaknuta glumačka i redateljska imena.

Saint Laurent

Saint Laurent Productions, filmska produkcijska podružnica francuske modne kuće pokrenuta u travnju prošle godine, objavila je novost kako je koproducirala tri filma odabrana za službenu selekciju 77. Cannes Film Festivala, a koji će se održati u svibnju.

Tri filma su: "Emilia Perez", Jacquesa Audiarda, sa Zoe Saldanom i Selenom Gomez u glavnim ulogama; "The Shrouds" Davida Cronenberga, s Vincentom Casselom u glavnoj ulozi; i "Parthenope", redatelja Paola Sorrentina.

Saint Laurent  Emilia Perez

Brend je za svaki film surađivao s iskusnim producentima, kao što je Saïd Ben Saïd, francusko-tunižanski producent čiji je hit film Elle odnio kući nagradu Zlatni globus 2017. za najbolji film na stranom jeziku.

Saint Laurent  The Shrouds

Na konferenciji za medije, organizatori festivala u Cannesu, uključujući redatelja Thierryja Frémauxa, objavili su selekciju za ovogodišnji festival, čijim će žirijem predsjedati Greta Gerwig. Službeni izbor najprestižnija je kategorija u Cannesu, s premijerama na crvenom tepihu i ceremonijom zatvaranja prepunom zvijezda, što je dio popularnosti kako samo Festivala tako i svakog od naslova.

Saint Laurent  Parthenope

Za istaknuti je kako je unutar godine dana postojanja ova producentska kuća već producirala nekoliko izvrsnih filmova, a na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu debitirala je filmom "Strange Way of Life", temeljenom na priči Pedra Almodóvara s Pedrom Almodóvarom Pascalom u glavnoj ulozi.

Saint 

Saint Laurent je prva modna kuća koja među svojim djelatnostima ima registrirano i produkciju filmova, a Saint Laurent Productions je rezultat ideje kreativnog direktora Anthonyja Vaccarella, koji u skladu s vizijom samog brenda u budućnosti, odlučno korača i kinematografijom.