Serije koje smo u 2024. najviše gledali na Netflixu: Donosimo top 10, a šokantno - na prvom mjestu nije Bridgerton

Netflix je objavio podatke gledanosti za prvu polovicu 2024. godine.

Imdb

Netflix nas iz mjeseca u mjesec ne prestaje oduševljavati naslovima koje dodaje na svoju platformu zbog čega se uz MAX nalazi na samom vrhu popularnosti kada su streaming servisi u pitanju.

A to potvrđuju i brojke.

Iz Netflixa su objavili svoje statističke podatke za prvu polovicu 2024. godine čime su otkrili što su njihovi korisnici najviše gledali od siječnja do lipnja. Kada je riječ o vremenu gledanja kao indikatora koji pokazuje koliko su vremena ljudi proveli u Netflixovim naslovima, on u prvoj polovici 2024. godine broji 94 milijardi sati.

Budući da je jesen savršeno vrijeme za ušuškavanje pred malim ekranima i bingeanje serija, u nastavku ćemo se osvrnuti upravo na njih. Iako je trenutno na Netflix stiglo hrpu novih naslova od kojih ne znamo koji prije pogledati, mi vam donosimo one koji su, čini se, bili najpopularniji među gledateljima za prvi dio ove godine.

Na desetom se mjestu tako nalazi serija 'One Day' koja donosi ljubavnu priču Emme i Dextera koja se proteže kroz nekoliko desetljeća. Nastala je prema istoimenom filmu iz 2011. godine, kao i knjizi Davida Nichollsa. 'One Day' broji 39 milijuna pregleda.

Imdb 

Deveto je mjesto zauzeo 'Berlin' i njegova prva sezona, što je svojevrsni prequel Netflixovog hita 'La Casa de Papel', a prati lik Andrésa de Fonollosa. 'Berlin' je pogledalo 48.5 milijuna ljudi.

Imdb 

Prva sezona znanstveno-fantastične serije '3 Body Problem' stoji na osmom mjestu Netflixove ljestvice najgledanijih serija za prvu polovicu 2024. godine. Riječ je o seriji koja se poigrava s vremenskim petljama, dimenzijama i stvarnošću, a pratimo skupinu znanstvenika koji spašavaju čovječanstvo od prijetnje nakon što su se zakoni prirode u potpunosti poremetili. Skupila je 52.4 milijuna pregleda.

Imdb 

Sedmo mjesto pripalo je prvoj sezoni true crime naslova 'American Nightmare' koja govori o slučaju iz 2015. godine i otmici Danise Huskins iz doma koji je dijelila s dečkom Aarorom Quinnom. Broji 55 milijuna milijuna pregleda.

Zatim imamo šesto mjesto na ljestvici na kojemu se nalazi 'Griselda', istinita priča o usponu kume kartela Griselde Blanco koju je utjelovila legendarna Sofia Vergara i skupila 69.2 pregleda.

Imdb 

Na ulasku u top pet stoji prva sezona igrane serije 'Avatar the Last Airbender' smještene u fantastični svijet, inspiriran azijskim i inuitskim mitologijama, koji je podijeljen na četiri nacije: Vodu, Zemlju, Vatru i Zrak. Seriju je pogledalo 71.1 milijuna gledatelja.

Imdb 

'The Gentlemen', nastavak istoimenog filmskog hita iz 2019. godine, zauzeo je četvrto mjesto i prikupio 75.9 pregleda. Riječ je o prvoj sezoni koja je smještena u isti svijet kao i u filmu, ali ne postoji nikakva poveznica između glumaca u filmu i seriji. Sve je nastalo pod redateljskom palicom Guya Ritchieja.

Imdb 

Emmyjima nagrađena serija 'Baby Reindeer' našla se na trećem mjestu ljestvice, a nastala je prema istinitom događaju u kojemu komičar Richard Gadd priča svoju priču o ženi koja ga uhodi. Serija je u prvih šest mjeseci godine pogledana 87.6 milijuna puta.

Imdb 

I iako ste mislili da će ova serija sigurno završiti na prvom mjestu, prevarili ste se, kao i mi. Treća sezona 'Bridgertona' s 91.9 milijuna pregleda nalazi se na drugom mjestu, dok je prvo mjesto zauzeo krimić 'Fool Me Once' sa 107.5 milijuna pregleda. Riječ je o adaptaciji istoimeng romana Harlana Cobena, a u središtu je radnje Maya koja ostaje bez supruga, ali joj se svijet u potpunosti okrene u novom smjeru kada ga vidi na kameri za dadilje...

Imdb 

Neki naslovi u potpunosti opravdani, drugi su nas iznenadili. Ipak, jedva čekamo vidjeti koliko će se lista promijeniti kada zaokružimo čitavu 2024. godinu.