Već sada obožavamo listopad na Netflixu: Od legendarnih sportaša do true crimea - čekamo ovih 5 dokumentarnih serija

Ne znamo koju od njih više jedva čekamo pogledati.

YouTube

Sutra ulazimo u mjesec listopad što znači da je vrijeme za novi osvrt na ono što nas čeka na Netflixu u nadolazećim tjednima. Kao najomiljeniji streaming servis, naprestano nudi bogat izbor, a i listopad ima mnogošta za ponuditi. Donosimo pet serija koje ćemo sigurno gledati i koje će biti dostupne u nadolazećim tjednima.

Starting 5 (9. listopada) 

Jeste li se ikada zapitali kako najbolji sportaši svijeta održavaju svoja tijela i balansiraju živote tijekom naporne NBA sezone? 'Starting 5', nova Netflixova sportska serija od 10 dijelova, pruža intenzivan pogled iza kulisa petorice najboljih igrača lige. Iako dijele zajednički cilj osvajanja naslova prvaka NBA-a, svaki je sportaš na različitoj točki u svojoj karijeri, pokušavajući voditi svoje timove do pobjede dok upravljaju vlastitim putovanjem. Petorku čine Jimmy Butler - Miami Heat, Anthony Edwards - Minnesota Timberwolves, LeBron James - Los Angeles Lakers, Domantas Sabonis - Sacramento Kings i Jayson Tatum - Boston Celtics.

Starting 5  YouTube

Ancient Apocalypse (16. listopada)

Druga sezona odlične dokumentarne serije 'Ancient Apocalypse' ponovno ugošćuje britanskog novinara i autora Grahama Hancocka kojemu se ovoga puta pridružuje i holivudski glumac Keanu Reeves. Dvojac će se uputiti u Sjevernu i Južnu Ameriku u potrazi za dokazima koji podupiru njegovu hipotezu da je napredna civilizacija izgubljena za povijest u nizu kataklizmi koje su posljednje ledeno doba dovele do apokaliptičnog kraja između 12.800 i 11.600 godina. Svaka epizoda istražuje nova otkrića na američkoj hemisferi, koja je donedavno bila nedovoljno istražena od strane arheologa zainteresiranih za podrijetlo čovječanstva. Epizode se odvijaju u Novom Meksiku, Peruu i Brazilu.

Ancient Apocalypse: The Americas  YouTube

I am a Killer (16. listopada)

Ova dokumentarna serija daje fascinantan i dubinski uvid u priče zatvorenika sa smrtnom kaznom u Americi koji čekaju svoju sudbinu. Pokazujući da svaka priča ima više strana, svaka epizoda daje profil zatvorenika koji su osuđeni za ubojstvo. Serija sadrži nikad prije viđene snimke s izvanrednim pristupom zatvorima diljem Amerike. Svaki osuđeni zatvorenik se osvrće na ono što je prethodilo zločinima kao i koje su se motivacije nalazile iza motiva. Na Netflix će u nadolazećem mjesecu stići peta sezona.

I am a Killer  YouTube

This is the Zodiac Speaking (23. listopada)

Dokumentarna serija 'This is the Zodiac Speaking' vratit će nas u šezdesete godine prošlog stoljeća kada je serijski ubojica poznat kao Zodijak ubio najmanje pet osoba u području zaljeva San Francisca. Ono što ovaj slučaj čini dodatno zastrašujućim je činjenica da krivac nikada nije otkriven. Više od pedeset godina kasnije, Zodiac se smatra jednim od najpoznatijim neriješenim slučajem ubojstva u SAD-u. Jedini trag koji je upućivao na ubojicu bila je serija pisama poslanih glavnim novinama i koja su uključivala korištenje kriptograma. U traileru dokumentarca, obitelj izlazi s dosad neviđenim dokazima koji ukazuju na jedinog osumnjičenika kojeg je policija javno identificirala: bivšeg osnovnoškolskog učitelja Arthura Leigha Allena koji je bio osuđeni seksualni prijestupnik. Allen nikada nije optužen za zločine i umro je 1992. godine.

This is the Zodiac Speaking   YouTube

Simone Biles Rising (25. listopada)

Gimnastičarka Simone Biles službeno se i slavno vratila na međunarodnu pozornicu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. 30. srpnja Biles i američki gimnastički tim osvojili su zlato, vrativši Biles na vrh, a 25. listopada možete pratiti njezino putovanje u epizodama tri i četiri dokumentarne serije 'Simone Biles Rising'. Drugi nastavak serije redateljice Katie Walsh prati Biles dok čini američki olimpijski tim na suđenjima 2024., sve do njezina dolaska u Pariz, nastavljajući svojim nevjerojatnim sjajnim putem kako bi postala najodlikovanija gimnastičarka u povijesti.

Simone Biles Rising   YouTube