Retrogradni Pluton završava 11. listopada, a to označava kraj jedne ere - zauvijek: Očekuju nas velike transformacije

Plus, Plutonov 15-godišnji boravak u Jarcu službeno završava 19. studenog kada će ući u futuristički i inovativni znak Vodenjaka i ostati ovdje 20 godina.

Shutterstock

Merkur nas štedi bilo kakve retrogradne drame u nadolazećem mjesecu, ali zato ima drugih izvora retrogradne energije u listopadu. Naime, retrogradni Jupiter započinje devetog listopada, a zatim dva dana kasnije završava retrogradni Pluton.

Ovaj mali, ali moćni planet retrogradan je oko pet i pol mjeseci svake godine, a 11. listopada završit će svoj završit će svoj posljednji retrogradni hod i ponovno će se početi kretati prema naprijed. Ipak, ono što je drugačije nego inače, ove godine kraj retrogradnog Plutona ima puno više značaja nego inače jer sve uvlači u posljednju fazu ere koja je trajala više od 15 godina.

Shutterstock 

Iako je Pluton najudaljeniji planet od Sunca, upravlja nekim teškim temama koje nas se tiču. U astrologiji je poznat kao planet transformacije, borbe za moć i ekstrema, stoga djeluje na 'podzemnoj' razini kako bi oblikovao krajolik vašeg života i društvo u cjelini. Pluton je sve ono što je podzemno - bilo da se radi o tektonskim pločama ispod zemljine površine ili o ružnoj istini skrivenoj iza nevine fasade.

Shutterstock 

Budući da je Pluton jedan od udaljenih vanjskih planeta, njegovi učinci na ljude mogu biti donekle suptilni, ali to ga ne čini manje moćnim. Uostalom, Pluton je dobio ime po rimskom bogu podzemlja. Isto se može reći i o njegovim godišnjim retrogradnim razdobljima - možda nećete osjetiti njihov utjecaj na način na koji biste osjetili jednu od Merkurovih povratnih vrtnji, ali njegova spora i duboko ukorijenjena energija svejedno stvara prelomne valove u vašem životu.

Tijekom proteklih godinu i pol, Pluton je lebdio iznad vrhova Jarca i Vodenjaka, pomičući se naprijed-natrag preko granice ova dva horoskopska znaka nekoliko puta zbog svoje izuzetno spore orbite i relativno dugih godišnjih retrogradnih razdoblja. Ali kada retrogradni Pluton 2024. završi, njegov boravak u Jarcu će konačno završiti, dovršavajući veliku transformaciju u životu svakog horoskopskog znaka.

Pluton će se početi kretati direktno u Jarcu - a to je kraj jedne ere.

Shutterstock 

Dakle, 11. listopada prestaje se u ovom horoskopskom znaku kretati unatrag i kreće unaprijed. Budući da se probija kroz zadnje stupnjeve Jarca, ponovno će prijeći u znak Vodenjaka relativno brzo 19. studenog. Ali, za razliku od posljednja dva puta kada je Pluton napustio Jarca u proteklih godinu i pol, ovo će biti posljednji put u životu bilo koje žive osobe da će to učiniti - što znači kraj vrlo značajnog razdoblja koje se događa jednom u životu.

Pluton je u Jarcu od 2008. godine, a njegova transformacijska energija u ovom pragmatičnom i strukturalno orijentiranom zemljanom znaku promijenila je način na koji se ljudi odnose prema vodstvu, autoritetu i pravilima koja upravljaju društvom. Ali jednom kada Pluton napusti Jarca 19. studenoga, čini to zauvijek - barem sljedećih 230 godina. To znači da kada Pluton retrogradno završi 11. listopada, njegova će energija biti moćna. Na osobnoj razini, ova izravna stanica pokrenut će posljednju fazu kristalizacije za neke opsežne pomake ispod površine koji su preoblikovali teren vašeg života u proteklom desetljeću i pol.

Shutterstock 

Pluton ulazi u Vodenjaka na duge staze

Plutonov 15-godišnji boravak u Jarcu službeno završava 19. studenog kada će ući u futuristički i inovativni znak Vodenjaka i ostati ovdje 20 godina. Možda ćete primijetiti da su vam neke od plutonskih tema u životu sada poznate, a to je zato što ovo nije Plutonov prvi ulazak u Vodenjaka u posljednje vrijeme. Pluton je 23. ožujka 2023. prvotno zaronio prste u Vodenjaka, prvi put od kasnog 18. stoljeća. Kada je ovaj mali, ali moćni planet stacionirao retrogradno 2023. i 2024., nakratko se vratio u znak Jarca tijekom svakog povratnog okreta - ali ovaj put se neće vratiti.

Era Plutona u Jarcu doseže svoje posljednje dane, a kraj retrogradnog Plutona 2024. označava njegov konačni silazak kroz ovaj znak, utirući put svježoj energiji Plutona u Vodenjaku da poprimi oblik. Ako želite krišom zaviriti kojeg će se dijela vašeg života Plutonova alkemija dotaknuti sljedeća dva desetljeća, pogledajte kuću kojom vlada Vodenjak u vašoj karti rođenja.

Shutterstock