Nalazila se na listi najgledanijih, a sada dobila cancel: Hit Netflixova serija 'Kaos' neće snimiti svoju 2. sezonu?

Vijest koju doista nismo očekivali...

Imdb

Prije nešto više od mjesec dana na Netflix je stigla serija 'Kaos' koja je, doista, vrlo brzo izazvala kaos na društvenim mrežama. Momentalno je postala senzacija, a potpisuje je Charlie Covell, čija je serija 'The End of the F***ing World' osvojila dvije BAFTA nagrade.

Središte radnje je grčka mitologija, priče s kojima smo se nekada već i sreli i o kojima smo učili u školi, ali ovoga puta na nešto drugačiji način - postavljena u suvremeno doba. Uz naratora Prometeja (Stephen Dillane), možemo reći da glavnu ulogu igra Jeff Goldblum kojemu je dodijeljena titula vrhovnog boga Zeusa koji proživljava egzistencijalnu krizu te je u strahu zbog slabljenja svoje moći, urušavanja dosadašnjeg poretka i ispunjenja proročanstva.

Imdb 

Pratimo i lik Here, njegove supruge i sestre, brata Posejdona (bog mora), sina Dioniza (bog plodnosti, veselja, vina), brata Hada (bog mrtvih i podzemnog svijeta) i njegove supruge Perzefone, a onda i druge likove iz grčke mitologije kao što su Orfej i Euridika, Meduza, Minos, Minotaur, Dedal... Uz planinu Olimp gdje žive bogovi i podzemni svijet, radnja se događa na grčkom otoku Kreti.

To je definitivno jedna od onih serija koja se gleda u jednom mahu budući da ima samo osam epizoda, a s obzirom na kraj prve sezone, bilo je za očekivati da će nas u jednom trenutku dočekati druga. Ipak, to se navodno neće dogoditi.

Imdb 

Naime, Netflix još uvijek nije službeno 'cancelao' seriju, ali je to i više nego jasno nagovijestila Aurora Perrineau koja u njoj glumi lik Euridike - na Instagramu je objavila post koji je sada već obrisan, ali znamo svi da što jednom završi na Internetu uvijek tamo i ostane.

'Pa, ovo doista boli. Smatram da je jako teško objasniti kako se osjećam, ali pokušat ću'. Kada sam krenula na audiciju za ovu seriju, znala sam da je posebna, uglavnom zbog činjenice da mi scenariji Charlie Covell odgovaraju kao rijetko što. Poznavala sam sve te ljude i sve sam ih voljela, svaku manu, sve. Po prvi put u životu, shvatila sam da sam doista ponosna. Naravno, ponosna sam na svačiji rad i brigu koju su posvetili ovom projektu, jer, da vam kažem, sve su ostavili tamo. Ali shvatila sam da sam ponosna na sebe, što je nešto s čime sam se borila.

Imdb 

Kada sam dobila ulogu, nisam mogla vjerovati da me netko vidio. Djevojka koja, ne da je samo dio manjine, već je preživjela i seksualno zlostavljanje, a onda mi netko kaže da mogu imati jednu od glavnih uloga showa, imati agenciju iza sebe, svoju misiju i biti dovoljno poželjna ne samo jednom nevjerojatnom čovjeku, nego dvojici? Bila sam toga vrijedna? Sve što se dogodilo od tog trenutna je promijenilo moju perspektivu', napisala je glumica na Instagramu, što ne bi mnogo govorilo da je nije obožavatelj u komentarima upitao značio li to da je 'Kaos' gotov.

'Nažalost, da', napisala je tada.

Prije nego što se ovo dogodilo, šuškalo se o drugoj, a potencijalno i trećoj sezoni pa je mnoge iznenadio rasplet događaja. Znači li to da je gledanost bila loša bez obzira na veliku popularnost serije u trenutku izlaska? Moguće, očito Netflix ima dovoljno dobar razlog da ne nastavi ovako poseban projekt, iako se mi i dalje nadamo nastavku. Ipak, riječ je o seriji koja se nalazila na popisu top deset najgledanijih nekoliko tjedana...

Imdb