Otvara se obnovljeni Prirodoslovni muzej u Zagrebu koji izgleda fenomenalno: Ovaj vikend nudi besplatan ulaz

Vikend ideja - posjet muzeju.

Hrvatski prirodoslovni muzej

Nakon tri godine opsežne obnove, Hrvatski prirodoslovni muzej ponovno otvara svoja vrata. Nakon što je povijesna Palača Amadeo, građevina u kojoj je muzej smješten posljednjih 180 godina, potpuno dograđena, dobivamo i novi muzejski postav koji može stati rame uz rame s europskim i svjetskim muzejima.

Tom prilikom, muzej vrata otvara za vikend, 12. i 13. listopada, a ulaz će za sve posjetitelje biti besplatan. Stoga, ako niste imali planove za nadolazeće slobodne dane - sada imate. Radno vrijeme oba dana je od 11 do 19 sati.

Hrvatski prirodoslovni muzej 

Hrvatski prirodoslovni muzej 

Kako su najavili iz muzeja, posjetitelje očekuje potpuno novi stalni postav s najnovijom tehnologijom, laboratoriji za javnost, interaktivne izložbe, multimedijski sadržaji, bogata suvenirnica s jedinstvenim prirodoslovnim suvenirima te izložba iz fundusa Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja 'Hrvatska prirodoslovna baština - Kukci'.

Hrvatski prirodoslovni muzej 

'Bilo da ste strastveni prirodoslovac, znatiželjni učenik ili samo tražite uzbudljiv obiteljski izlet, naš obnovljeni muzej ima nešto za svakoga. Dođite i zaronite u fascinantni svijet minerala, fosila, biljaka i životinja. Pridružite nam se u ovom povijesnom trenutku za Hrvatski prirodoslovni muzej i hrvatsku kulturu. Zajedno ćemo otkriti čuda prirode koja nas okružuju. Spremni smo vam predstaviti našu novu, modernu i interaktivnu oazu prirodoslovlja u srcu Zagreba', kažu iz muzeja.

Hrvatski prirodoslovni muzej 

Kvadratura obnovljenog muzeja iznosi 5.560 m2, od čega je oko namijenjeno 3.600 m2 za izlaganje. Potpuno novi prostor je aneks podruma, a u sklopu obnove zatvoren je i atrij.