Biografski film 'Lee' sniman u Dubrovniku stigao u naša kina: Kate Winslet utjelovila ratnu fotografkinju u Europi

Čini se kao film koji vrijedi pogledati.

Imdb

Prije dvije godine, Dubrovnik je ugostio velika imena svijeta Hollywooda povodom snimanja biografskog filma 'Lee'. Odlična glumačka postava još je tada iznimno zaintrigirala novim projektom koji je sada, napokon, stigao i u naša kina.

Oskarovki Kate Winslet pripala je glavna uloga kojom utjelovljuje fotografkinju Lee Miller, ratnu reporterku u Europi u razdoblju između 1938. i 1948. godine. Film je temeljen na knjizi 'The Lives of Lee Miller' koju je napisao njezin sin, povjesničar Antony Penrose.

Imdb 

Iako je svoju karijeru Lee započela kao Vogue model te je krasila njihovu naslovnicu, ubrzo je za isti magazin dokumentirala događaje iz ratne Europe. Snimala je njemačko bombardiranje Londona, iskrcavanje u Normandiji, a među prvima je podijelila kadrove iz koncentracijskih logora Buchenwald i Dachau. Možemo slobodno reći da je Miller svojim objektivom zabilježila neke od najvažnijih događaja u suvremenijom povijesti.

Imdb 

Odličnoj Kate ispred kamera se pridružuju Marion Cotillard, Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Andy Samberg, Jude Law i Josh O’Connor, a režiju potpisuje nagrađivana Ellen Kuras.

Imdb 

Imdb 

Film je službenu premijeru imao još prošle godine na Toronto International Film Festivalu, a sada je napokon dostupan i u hrvatskim kinima. Sigurno vrijedi pogledati. 

Film 'Lee'  YouTube