Pun Mjesec 17. listopada dolazi nam u znaku Ovna: Ima jako duhovno značenje na koje se želite pripremiti

Pun Mjesec u Ovnu neće proći nimalo neopaženo.

Shutterstock

Spooky sezona ove je godine još i bliže budući da je pun Mjesec 17. listopada spreman pomiješati kotao i natjerati vas da se suočite sa svim emocionalnim duhovima od kojih ste bježali. Ovaj pun Mjesec je poseban zato što je to prva lunacija koja je nastupila od sezone pomrčina, a također se odvija bliže Zemlji od bilo kojeg drugog punog Mjeseca ove godine.

Lovčev Mjesec (Hunter's Moon) dobio je svoj naziv koji je povezan s datumom jesenskog ekvinocija. Koji god pun mjesec bude najbliži jesenskom ekvinociju uvijek se naziva Žetveni Mjesec (Harvest Moon), a Lovčev Mjesec je uvijek pun Mjesec koji slijedi. Budući da se ovogodišnji Žetveni Mjesec dogodio u rujnu, nekoliko dana prije jesenskog ekvinocija, velika lunacija listopada je Lovčev Mjesec. Ime je dobio po činjenici da je ovo jesensko razdoblje povijesno bilo važno vrijeme za noćne odlaske i lov na divljač prije nego što se približi zimska sezona.

Shutterstock 

Ovaj se listopadski pun Mjesec odvija u odvažnom i drskom znaku Ovna, pun žestoke vatrene energije koja će vam pomoći da se zauzmete za sebe i posjedujete svoju moć. Duhovno značenje Lovčevog Mjeseca je u potrazi za onim što želite i trebate u svom životu, čak i ako morate prevladati neke velike prepreke i usput donijeti teške odluke.

Energija Ovan je svojeglava i impulzivna, što bi moglo stvoriti osjećaj hitnosti da djelujete u skladu s emocijama koje su u prvom planu vašeg srca. Međutim, povlačenje poteza kada se osjećate osjetljivo, potaknuto, ljubomorno ili frustrirano sada vam neće dobro služiti. Umjesto toga, pogledajte možete li poštovati duhovno značenje nadolazećeg punog Mjeseca usmjeravanjem hrabrosti, strpljenja i vještine lovca. Ako se možete uskladiti sa simbolikom Lovčeva Mjeseca, možete iskoristiti intenzitet ovog punog Mjeseca u svoju korist, probijajući prepreke koje su vas sprječavale da budete vođa u vlastitom životu.

Shutterstock 

Ova vatrena lunacija puna je oštrih i grubih zavoja, ali također donosi mnogo potencijala koji će vam pomoći da prevladate prepreke i doživite emocionalne proboje. Postoji mnoštvo planetarnih aktivacija koje se odvijaju tijekom ovog punog Mjeseca, tako da je poriv za guranjem naprijed u novim stvarima vjerojatno prilično jak. Ipak, možda biste za sada to trebali ublažiti te se pokušati se umjesto toga kretati u prikrivenom moodu sporijeg ritma.