Sve zbog nove filmske uloge: Sydney Sweeney zamijenila plave uvojke smeđim kovrčama, s dobrim razlogom

Velika promjena je dio višemjesečnih priprema za ulogu boksačice koju su nazivali i 'ženski Rocky'.

Instagram @sydney_sweeney

Ako volite glumicu Sydney Sweeney i zanimljive filmske vijesti, vašu će pažnju privući i vijest o snimanju novog biografskog filma u kojem zvijezda Euforije glumi slavnu legendarnu boksačicu Christy Martin. A da bi u tome uspjela, lijepa Sydney se u potpunosti transformirala, svoje plave uvojke je zamijenila smeđim kovrčama, a za primijetiti je i naglašenija mišićna struktura, što najbolje potvrđuju fotografije koje je objavila na Instagram profilu.

Instagram @sydney_sweeney 

Snimanje je do sada bilo nezaboravno iskustvo” otkrila je Sydney za Cosmopolitan na pitanje o samom filmu, za koji se pripremala kroz višemjesečnu obuku, a sve kako bi bila što je moguće bliže liku i djelu slavne Christy Martin, boksačice koja je nastupala do 2012. godine, a 2009. je bila proglašena svjetskom šampionkom u svojoj klasi. Važno je za istaknuti kako je kroz svoju karijeru doprinijela popularizaciji ženskog boksa, ali da je njezin život obilježio i brak sa svojim trenerom Jamesom Martinom, koji ju je 2010. pokušao ubiti nožem te hicima iz pištolja. Martin je preživjela, a sada će njezina priča dobiti i zasluženi filmski format.

JOHN GURZINSKI / AFP / Profimedia  Christy Martin i suprug James Martin 1996.

Za Deadline je izjavila: “Christy Martin ne samo da je legitimizirala ženski boks, već je nadvladala rodne stereotipe i borila se s emocionalnim, fizičkim i financijskim zlostavljanjem. Strastveni sam za svijet borbe, Christyna priča baca svjetlo na njezin nevjerojatan uspon do vrha dok prikazuje borbe za slavu iza zastora. Osjećam se prisiljenom ispričati priču o ženi koja se suočila s toliko nevolja i nije dopustila da je poraze. Snažna je i emotivna.”

Redatelj Michôd je nadodao: “Imam povijest snimanja filmova o oštećenim muškarcima i želio sam snimiti film o ženi s divljom energijom u sebi. Kad sam prije dvije godine naišao na priču o Christy Martin, znao sam da sam je pronašao. Njezina je žestina razumljiva i opravdana, a publika će žudjeti za njom zbog okolnosti koje je bila prisiljena trpjeti”.

Ovaj film, koji još nema službeni naziv, režira David Michôd, a uz Sydney glume još i Ben Foster, Merritt Wever i Katy O'Brian, a premijera se očekuje na Filmskom festivalu u Cannesu sljedeće godine.