Netflix sprema novu adaptaciju kultnog romana 'Pride and Prejudice': Romansa iz regentskog doba stiže kao serija

Nakon Bridgertona i regetskog doba, evo novog sadržaja koji će se savršeno uklopiti u popularni kalup.

Imdb

Ljubitelji jedne od najvećih autorica svih vremena, Jane Austen, sada imaju veliki razlog za veselje. Kako pišu strani mediji, Netflix planira snimiti adaptaciju njezinog hit romana 'Pride and Prejudice' i to u obliku serije.

Budući da je projekt tek u pregovorima, o njemu se ne zna gotovo ništa, ali nije ni potrebno znati budući da smo svi upoznati s radnjom ovog ljubavnog klasika koji prati život mlade Elizabeth Bennet koja se zaljubi u bogatog aristokratskog zemljoposjednika gospodina Darcyja.

Imdb 

Kroz godine svjedočili smo brojnim adaptacijama i verzijama romana iz 1813. godine, među kojima su definitivno najuspješniji BBC-jeva miniserija iz 1995. godine s Jennifer Ehle i Colinom Firthom u glavnim ulogama, kao i film iz 2005. godine s Keirom Knightley i Matthewom Macfadyenom.

Na novoj bi seriji radila proslavljena britanska autorica Dolly Alderton u čije stvaranje odličnog scenarija ne sumnjamo, ali mnogi se sada pitaju treba li nam još jedna adaptacija ovog voljenog klasika.

Imdb 

Proteklih dana dobili smo tri najave o adaptacijama romana 'Pride and Prejudice' - jedan je BBC-jeva serija 'The Other Bennet Sister' koja se fokusira na život druge sestre Mary Bennet, Netflixov film 'Pride' s nešto modernijim pristupom prema romanu Ibija Zoboija, a onda i Netflixova serija by Dolly Alderton.

Čini se da dobivamo sve više i više obrada omiljenih klasika, a posljednje je najavljena i nova verzija 'American Psychoa'. Zaintrigiralo nas je i jedno i drugo i jedva čekamo vidjeti budući da oba na leđima nose iznimno velika očekivanja.