Kaia Gerber zvijezda je nove Valentinove kampanje za jesen/zimu 2023. kojom se briše granica između dnevne i večernje odjeće. Vrhunsku estetiku (uglavnom) crno bijelih fotografija potpisuje poznati fotograf Steven Meisel, dok je čitavu priču zaokružio kreativni direktor Pierpaolo Piccioli. Kampanja je snimana u dvorca Oheka u New Yorku.

Kaia Gerber Valentino Black Tie kampanja
Valentino 

Ukoliko se sjećate modne revije održane u proljeće 2023. sjetit ćete se detalja kravate koji je dominirao modelima, a upravo je kravata ta koja se provlači kroz estetiku nove kampanje, bez obzira nosi li se odijelo ili mini suknja u kombinaciji s džemperom. Zanimljivo je prisjetiti se kako je vezano uz kravatu Pierpaolo Piccioli istaknuo kako ga je na to potaknula njegova 15-godišnja kćerka vlastitim vizijama tatinog ormara te idejom kako nositi kravatu.

Kaia Gerber Valentino Black Tie kampanja
Valentino 

Tradicionalno je crna kravata simbolizirala formalnost i muški autoritet. Međutim, Pierpaolo Piccioli redefinira njezin narativ. Lišavajući ga konvencionalnog simbolizma, on ga pretvara u platformu za osobni izraz. Sada simbolizira inkluzivnost, raznolikost i pomicanje granica, udahnjujući novi život amblemu sofisticiranosti i moći.

Kaia Gerber Valentino Black Tie kampanja
Valentino 

U pogledu na ovu kampanju vesele i elementi punk estetike, odlične igre sa obućom, posebno s legendarnim Rockstud štiklama koje miješaju buntovništvo s luksuzom. Izgled Kaie Gerber je zaokružen odličnim hair i make up stilom.

Kaia Gerber Valentino Black Tie kampanja
Valentino 

Kuća Valentino opisala je doživljaj kampanje riječima: “Nekada simbol formalnosti i muške moći [ali] sada predstavlja pomak prema inkluzivnosti i osobnom izražavanju, dopuštajući pojedincima da slave različitost, pomiču granice, donoseći novi život i značenje klasičnom simbolu eleganciju i moć. Kreativni direktor Pierpaolo Piccioli razbio je kodove crne kravate, ispraznivši je od njenog značenja i dajući joj novi osobni izbor”.

Kaia Gerber Valentino Black Tie kampanja
Valentino 

Kaia Gerber, koja je ljetos na Valentinovoj haute couture reviju zabljesnula u kombinaciji bijele košulje i traperica, zaslužila je riječi pohvale: “Mlada, lijepa i punk: bezvremenski trenutak koji hvata intimni portret na nepretencioznoj pozadini. Za Pierpaola Picciolija, ljepota dolazi iz harmonije. To nije estetsko nametanje, ne pokorava se krutim kanonima, niti fiksnim pravilima”.