Na Tjednu mode u Milanu 22. će se rujna dogoditi velika modna premijera za proljeće/ljeto 2024. godine kada će novi kreativni direktor modne kuće Gucci, Sabato de Sarno, otkriti svoju modnu viziju ovog luksuznog imena.

Nakon što je, nakon sedam godina rada, krajem 2022. godine tu poziciju napustio Alessandro Michele, pokrenula se lavina pitanja o tome kako će izgledati budućnost brenda. Sada smo dobili prvi uviđaj u ono što nas očekuje.

Naime, prije modne revije koju svi iščekuju, Gucci je izbacio prvu kampanju vođenu de Sarnom. Riječ je o kolekciji nakita predstavljenoj fotografijama kanadsko-ukrajinske manekenke Darije Werbowy koja se iz modnog svijeta povukla još 2016. godine.

Daria Werbowy za Gucci
Gucci 
Daria Werbowy za Gucci
Gucci 

'Daria, počeli smo zajedno u ovom poslu 2003. godine i evo tebe sa mnom na početku ove nove avanture', napisao je Sabato na Instagramu još početkom kolovoza kada je otkrio neke od detalja nove kolekcije.

Zanimljivo je da je trenutno i sa službenog profila modne kuće Gucci izbrisan sav sadržaj, a ostale su samo tri fotografije Darije iz nove kampanje i jedna fotografija Sabata de Sarna. 

Daria Werbowy za Gucci
Gucci 

Inače, lokacija snimanja kampanje bila je Chateau Marmont, slavni hotel koji se nalazi na Sunset Boulevardu u Los Angelesu. Hotel su dizajnirali arhitekti Arnold A. Weitzman i William Douglas Lee po uzoru na Château d'Amboise, kraljevsko utočište u francuskoj dolini Loire, a dovršen je 1929. godine. Hotel je poznat i kao rezidencija slavnih osoba.

Divna 39-godišnja Daria, inače i poznata kao muza i dvojnica Phoebe Philo, nosila je crni Gucci bikini, a pozirala u toplesu. Gledajući nove jednostavne, luksuzne i prirodne fotografije 'novog Guccija', čiji je autor David Sims, još jednom možemo isčitati zaista rastući trend 'glomaznog' nakita. Široke metalne narukvice, velike naušnice i prstenje pa i njihova kombinacija. Sve ono što biste inače smatrali pretjeranim, sada postaje hit i poželjno.