Objavom na Instagramu, samo dan nakon odlične revije održane u sklopu londonskom Tjedna mode, irska dizajnerica Simone Rocha otkrila je sljedeći profesionalni korak. Na fotografiji iz objave nalazi se romantični buket cvijeća i rukom pisana koju je potpisao Jean Paul Gaultier a koja glasi: "Čestitamo na vašoj reviji! I vidimo se, nasljedećoj … u PARIZU!!!"

Poruka je to kojom je veliki Jean Paul Gaultier javno potvrdio kako će upravo Simone Rocha biti sljedeći gost couturier za Gaultier. Projekt gostujućih dizajnera dizajner je pokrenuo nakon umirovljenja u siječnju 2020.,a njegovu impresivnu ostavštinu su nastavili nadograđivati Sacaijev Chitose Abe, Balmainov Olivier Rousteing, Glenn Martens iz Diesela, Haider Ackermann i Julien Dossena iz Paca Rabannea.

Simone Rocha SS24
Vianney Le Caer / Shutterstock Editorial / Profimedia Simone Rocha

Rocha će biti šesti gost couturier, onaj s velikim brojem online obožavatelja. Ukupno mišljenje društvenih mreža je da je ovo odlična suradnja, nešto što se snažno priželjkivalo. Revija Simone Rocha slijedit nakon one dizajnera Dossene, a koja se oslanjala na Gaultierov dizajn iz 90-ih. Dossena je tu pokazao svoje umijeće igre s metalom, čime je podsjetio na njegov rad u Rabanneu, spojeno s poznatim motivima i tematikom Gaultiera iz devedesetih.

Simone Rocha SS24 Tjedan mode London
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Simone Rocha SS24 Tjedan mode London
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Simone Rocha SS24 Tjedan mode London
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Rocha stvara romantično luckastu modu, punu volumena, detalja mašni, cvjetnih motiva i perla, a od prve revije 2010. okuplja veliki broj obožavateljica, uglavnom onih koje su opsjednute njezinom bajkovitom ženstvenošću, stilom koji je na TikToku nazvan coquette-core. Za podsjetiti je da kada je objavljena suradnja s H&M-om 2021.godine, web stranica se srušila.

Suradnja je potvrđena i službenom objavom na oba Instagram profila.