Danas je posljednji dan Tjedna mode u Milanu, a možemo reći da su modne revije talijanske prijestolnice fashion industrije prošle i više nego popraćeno. Očekivano.

Moćne talijanske modne kuće predstavile su svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2024. godine, a u prvim su redovima sjedila poznata lica modne, glumačke i glazbene industrije. Kako i ne bi kada su mogli uživati u modnim revijama velikana kao Fendi, Tom Ford, Versace, Gucci, Prada, Diesel, Roberto Cavalli...

Ipak, ono što se najviše čekalo je Gucci i prva kolekcija novog kreativnog direktora Sabata De Sarna. 'Ancora' je podijelila svijet, ali sve je izgledalo savršeno u kombinaciji pretjeranog i jednostavnog - ono što Gucci jest.

Gucci SS24 Sabato de Sarno Gucci Ancora
Pixelformula / Sipa Press / Profimedia 

Gucci SS24 Sabato de Sarno Gucci Ancora
Pixelformula / Sipa Press / Profimedia 

Gucci SS24 Sabato de Sarno Gucci Ancora
Pixelformula / Sipa Press / Profimedia 

Osjeti se da nakon najiščekivanijeg trenutka mjeseca mode više nema tolikog entuzijazma za posljednji tjedan, onaj u Parizu, koji kreće danas i traje do trećeg listopada.

Jedna od dizajnerica koja će predstaviti svoju viziju za proljeće i ljeto sljedeće godine je i Victoria Beckham, i to 29. rujna u 17:30 sati.

A čini se da Victoria poseban naglasak stavlja na jedan dio svoje kolekcije - torbice. Naime, na svom je Instagram profilu objavila tri videozapisa povodom Tjedna mode u Parizu na kojima na zanimljive načine promovira novu Chain Pouch torbicu.

Na jednom video glomazna torbica putuje na brodiću na rijeci Seine, na drugom se vidi nevjerojatna projekcija u piramidi muzeja Louvre u kojoj se gomilaju torbice, a na trećem torbice lete oko Eiffelovog tornja.

Mnogi su primijetili da kampanja s torbom podsjeća na onu koju je Jacquemus predstavio u svibnju ove godine. Tada je razlog bilo otvaranje pop up dućana na jazeru Como u Italiji, a za najavu se koristio brod Riva koji je vukao ogromni napuhanac u obliku Bambino torbe. Sličnu je stvar napravio i u Parizu gdje su divovske torbe na kotačima odjednom zakrčile promet.

Zanimljivo je kako se o Victorijinoj kampanji ne piše mnogo pa možemo samo čekati i vidjeti što nas očekuje u Parizu.