Mjesec mode do sada nam je priredio revije o kojima će se još mjesecima pisati, pogotovo o debiju Sabata De Sarna kao novog kreativnog direktora Guccija.

Osim o revijama, glavna tema su i poznata lica koja su ih pratila iz prvih redova, kao i modeli koji su nosili modne komade spremne za proljeće/ljeto 2024. godine. Tako je na reviji Alberte Ferretti u Milanu prošetala i najstarija kći supermodela Christy Turlington - 19-godišnja Grace Burns.

Grace Burns kći je Christy Turlington
Agence / Bestimage / Profimedia 

Nosila je asimetričnu 'golu haljinu' s cvjetnim dizajnom, a iako joj je ovo bio prvo pojavljivanje na pisti ovakve važnosti, prošle je godine debitirala na LuisaViaRoma x British Vogue modnoj reviji u Firenzi noseći haljinu Victorije Beckham.

Ali nije ona jedina.

Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli da je na Versaceovoj reviji 22. rujna svoj debi imala kći pokojnog košarkaša Kobea Bryanta i Vanesse Bryant, 20-godišnja Natalia. Nosila je elegantnu crnu kreaciju, a za Vogue je izjavila da ju je Donatella Versace izravno pozvala da postane dio showa za proljeće/ljeto 2024. Kao svoju najveću inspiraciju izdvojila je, nimalo iznenađujuće, Naomi Campbell.

Versace SS24, Tjedan mode MIlano
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia Versace SS24, Tjedan mode MIlano

Na istoj reviji pojavila se i kći bivšeg glumačkog para Jude Lawa i Sadie Frost, 22-godišnja Iris Law. Nosila je plavi kompletić i mnoge podsjetila na svoju majku u mladosti zbog svoje kratke kose i nevjerojatne prirodne ljepote. Ipak, ona je još prošle godine postala jedno od lica Versacea kada se pojavila u 'La Vacanza' kampanji.

Versace SS24, Tjedan mode MIlano
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Često se vode diskusije na temu djece supermodela; najviše spominjani nepotizam i slava steknuta samo na račun uspješnih roditelja. Samim time otvara se pitanje bi li imali takvu budućnost da nije bilo njih...

S time se najviše susreće Kendall Jenner kojoj uspjeh u modelingu opovrgavaju otkako se njime krenula baviti.

Versace SS24, Tjedan mode Milano
SplashNews.com / Splash / Profimedia Kendall Jenner

Bella Hadid kći je Yolande Hadid
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nakon nje istu sudbinu dijele i sestre Hadid, Bella i Gigi, nastavivši slavu majke Yolande Hadid koja je cijelu obitelj proslavila sudjelujući u televizijskom showu 'The Real Housewives of Beverly Hills'.

Versace SS24, Tjedan mode Milano
- / Shutterstock Editorial / Profimedia Gigi Hadid

Kako su godine prolazile, tako su i kćeri supermodela počele stasati u mlade manekenke, a sada je većina dio visoke modne industrije. Najduže je ovdje Kaia Gerber, kći supermodela Cindy Crawford koja je već sa 16 godina stala na modnu pistu Calvin Klein proljeće/ljeto na New York Fashion Weeku.

Kaia Gerber kći je Cindy Crawford
OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Od 2021. godine i Miu Miu proljeće/ljeto modne revije, tu je i Lila Moss, kći Kate Moss. Oduvijek se očekivalo da će ona nastaviti koračati maminim stopama, iako mnogi komentiraju da nema ni približan majčin X faktor.

Lila Moss kći je Kate Moss
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ista stvar je sa sinom još jedne ikone 90-ih, Helene Christensen, 23-godišnji Mingus Reedus koji ipak nije toliko još uvijek isplivao na površinu, kao i sin Carle Bruni, Aurélien Enthoven. Oboje su se pojavili na Versaceovoj modnoj reviji za proljeće/ljeto 2023. godine.

Aurélien Enthoven sin je Carle Bruni
Slaven Vlasic / Getty images / Profimedia 

Mingus Reedus sin je Helene Christensen
Slaven Vlasic / Getty images / Profimedia 

Za kraj, u posljednje dvije godine karijeru je krenula razvijati i kći Heidi Klum, 19-godišnja Leni Klum. Kako je i sama rekla, Heidi nije htjela da premlada ulazi u biznis, ali nakon što ponude nisu prestajale dolaziti, pomirila se s činjenicom da je ipak to sudbina njezine djevojčice. 

Leni Klum kći je Heidi Klum
Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia