Kažu da se dobar stil ne kupuje novcem i da nije potreban ormar prepun odjeće da biste uvijek izgledali savršeno sređeno. Većinom je tajna u posjedovanju nekoliko klasičnih modnih komada koji će se uvijek slagati s ostatkom kombinacije.

S odjećom koja će na vama izgledati skupo, automatski u paketu dolazi i jednostavniji izgled, a s time što je jednostavnije, to je i bolje. Uz manje truda nego inače, vaš outfit može izgledati puno elegantnije i luksuznije, a evo nekoliko savjeta kako da to postignete. 

Camel boje

Vječna klasika, boja koja ne stari i nikada ne izlazi iz trenda. Od nijanse biskvita do onih pjeskovitih, upravo pametno slojevito slaganje camel nijansi odlična je baza elegantnih outfita. Dodajte uz to još nekakav burgundy nakit - riješili ste kombinaciju.

Kamel kaput
Instagram (@cocobeautea) 

Torba većih dimenzija

Ekstra velika torbe počele su se ponovno vraćati u modu negdje u kolekcijama za jesen/zimu 2022., a iako većina i dalje preferira manje torbe jer daju više dizajnerski vibe i slađe su za kombiniranje, veće torbe imaju poseban štih. Ono što je bitno je da su što jednostavnijeg dizajna pa birali vi one od brušene kože ili lakiranih izgleda. 

Velike torbe
Instagram (@anoukyve) 

Koža je 'novac'

Kopije kožnih materijala danas su došle na zavidnu razinu te savršeno odrađuju posao prave kože. Dobro uklopljeni u cjelokupni outfit, kožni komadi dodaju poseban kontrast materijala, a upravo su prijelazna razdoblja najbolja za eksperimentiranje s takvim izgledima.

Kožna suknja
Instagram (@jhulyanaferreira) 

Neka silueta bude opuštena

Iako možda zvuči kontraproduktivno jer oštri krojevi se obično povezuju s luksuznijim izgledom, dobro kombinirana opuštena silueta može djelovati na jednaki način. The Row XXL košulje, Bottega Veneta nimalo uske traperice, Jil Sander fluidne haljine... Ne mora sve biti pripijeno i oštro za efekt koji želite postići. Igrajte se krojevima.

Jednostavna modna izdanja
Instagram (@smythsisters) 

Lan odrađuje posao

Nikada nam neće biti dosta lana, a iako ga svi povezuju s ljetnim mjesecima i visokim temperaturama, nemojte ga zanemariti i kada malo zahladi. Neutralni tonovi, udobnost na koži, savršeno kombiniranje... Pa kako ga ne voljeti?

Lanene hlače
Instagram (@tylynnnguyen) 

Monokromatska izdanja

Ovo je možda najjednostavniji i najbrži način da postignete učinak vječne elegancije i luksuza. Iako se nijanse često ne slažu, ni ne moraju se savršeno slagati, pogotovo kada je riječ o neutralnim izdanjima gdje slažete nijanse bijelih, crnih, sivih i bež komada.

Monokromatsko izdanje
Instagram (@sasha.mei) 

Pletiva

Bilo da je riječ o finim ili grubljim modelima pletiva, ona zaista podižu kombinaciju (iako na prvu sve asociraju na udobnost i cozy moment). U kombinaciji s finim hlačama na crtu ili kožnim kratkim hlačicama i visokim kožnim čizmama, ne možete pogriješiti. 

Pletiva
Instagram (@hannahlewisstylist)