Polako nam stiže hladnija sezona, a što je udobnije od nošenja divnih pletiva? Savršena su za ležerne, cozy dnevne kombinacije, a dobro upareni mogu proći i kao odličan odabir za nešto sređenije prilike.

Iako svaka godina nosi svoje trendove, i pletiva ćemo viđati u stilu svega što su dizanjeri predstavili još na proljeće u kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024. Ove se godine većinom sve vrti oko jednostavnosti i neutralnih boja, s nekolicinom izleta u naglašavanje i kič.

Pletiva za jesen 2023.
Instagram (@modedamour) 

Osluškujući trenutne trendove, s ovim modelima pletiva nećete pogriješiti u nadolazećoj hladnoj sezoni, a sve ih možete kombinirati uz traperice (koje, također, dugo vremena nisu bile ovako popularne), sređene hlače na crtu, kožne kratke hlače ili suknje, voljene slip suknje - ukratko, uz sve ono što se trenutno obožava.

1. Sivo pletivo

Siva boja se, uz jarko crvenu, ove sezone podignula visoko na ljestvici popularnosti i čini se da ćemo je itekako viđati u nadolazećim mjesecima. Neutralna, s malo čime se ne može kombinirati, a uvijek daje poseban chic, poslovni vibe koji je i više nego poželjan. U obliku pletenine savršeno se slaže s trapericama u svim bojama, a oversized varijante odlično idu u kombinaciji visokih čizmi te kratkih hlačica ili suknjica.

Sivo pletivo
Instagram (@anoukyve) 

Sivo pletivo
Instagram (@ellenclaesson) 

2. Pletivo na prugice

Kao i siva boja, nose se i prugice, a u kombinaciji s pletivom one daju old money vibru. Najomiljenija je kombinacija crno-bijelih boja te mornarsko plavih i bijelih, a ove varijante su veoma jednostavne za kombiniranje s ostatkom outfita.

Pletivo na prugice
Instagram (@anoukyve) 

Pulover na prugice
Instagram (@anoukyve) 

3. Pleteni kardigani

Kardigani se iz sezone u sezonu vraćaju ili odlaze iz trenda, a čini se da će ove godine biti dio naše garderobe. Kratki ili dugački, svi su dozvoljeni, a iako ih mnogi izbjegavaju zbog svog potencijalnog 'starinskog' vibea koji odašilju, uz dobro kombiniranje s ostatkom outfita - nema razloga za brigu.

Pleteni kardigani
Instagram (@emilisindlev) 

Pleteni kardigani
Instagram (@anoukyve) 

4. Kropirano pletivo

Iako su krop krojevi svoje prime vrijeme doživjeli prije nekoliko godina, i dalje su ostali u modnim krugovima, a sada su ćemo ih viđati i u pletenim izdanjima. Iznad košuljice, slip haljine ili jednostavno golog trbuha, izbora je mnogo.

Kropirano pletivo
IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kropirano pletivo
Instagram (@francescasaffari) 

5. Kič pletivo

Ništa ne uljepša dan kao slatki, šareni outfit na kišnji jesenji dan. Iako obožavamo sivu i neutralne boje, volimo i dašak sunca, a za to su nam savršena pomalo kičasta pletiva s retro vibrom.

Kič pletivo
Instagram (@leiasfez) 

Kič pletivo
Instagram (@federica.labanca)