Zasigurno ste na fotografijama s nedavno održane couture revije modne kuće Fendi u Parizu primijetili modele koji već na prvi pogled otkrivaju ideju fluidnosti, spoja vrhunskih tkanina kao što su intarzije od čipke i nježne teksture izrađene od najfinijeg japanskog mohera, te elemente nasljeđa velikog Karla Lagerfelda, u čije arhive Fendijev art direktor Kim Jones ulazi s radošću.

Fendi couture 2023
Fendi 

Fendi couture 2023
Fendi 

Ali detalj koji je dominirao ovom revijom je nakit, naušnice koje potvrđuju da se (opet) nosi predimenzionirani nakit inspiriran osamdesetima. Modeli poput Lineisy Montero i Américe González pokazali su kako se nose komadi bisera i dijamanata ali i igra asimetričnih, rasparenih parova koje su dodatno došle do izražaja uz jednostavne zaglađene frizure i fluidnu šminku koju potpisuje vižazist Peter Philips.

Fendi couture 2023
Fendi 

Fendi couture 2023
Profimedia 

Reflektirajući sedefasti slojevi, svijetle palete sjenila i nježno istaknute usnice rezultat su korištenja Diorovih beauty proizvoda: Dior Forever matte Foundation, Dior Backstage universal glow palett i Rouge Dior limited-edition Mitzah kolekcije. Savršena baza za tako nježnu a tako dojmljivu asimetriju.

Fendi couture 2023
Fendi 

Fendi couture 2023
Fendi