U tijeku je snimanje novih nastavaka serije "And Just Like That..." ekstenzije ultra popularne serije "Seks i grad", a scene s ulica New Yorka privlače prije svega modnim outfitima od kojih je jedan ovih dana posebno privukao pažnju. Naime, Sarah Jessica Parker u ulozi sredovječne Carrie Bradshaw je viđena na snimanju u živopisnom outfitu u kojem se posebno ističu natikače. Ali ne bilo kakve već Birkenstock model s Gucci logićima. Gucci x Birkenstock, zvuči ludo, zar ne?! 

undefined
Profimedia 

Carrie Bradshaw Gucci x Birkenstock
Profimedia 

Ovo nije prvi put da je Carrie Manolo Blahnik štikle zamijenila Birkenstock natikačama (sjetite se trenutka nakon operacije kuka), ali je zanimljivo kako je upravo ovaj Birkenstock Bostons model, inače jedan od najtraženijih modela obuće u 2021. i 2022., osvanuo baš u ovoj kombinaciji.

Carrie Bradshaw Gucci x Birkenstock
Profimedia 

I dok na prvi modni pogled ovaj model oduševljava, on je i (u)zbunio modnu javnost jer prije svega je poznato kako Birkenstock da od svojih partnera zahtijeva stilističku dovitljivost ali i kako ovaj brend nije sklon logomaniji. Osim toga, investicijska tvrtka koja u brendu Birkenstock ima i većinski udio je pod kontrolom LVMH-a pa ovu suradnju Birkenstock x Gucci čini još nestvarnijom jer je Guccijeva matična kuća Kering, žestoki konkurent kuće premium i luksuznih brendova LVMH.

Ipak, Gucci Vault, Guccijev eksperimentalni concept store, koji se opisuje kao prostor slobodne dimenzije u koji Gucci može smjestiti dragocjena čuda a koja nadilaze granice kuće, od ekskluzivnih capsule kolekcija istaknutih kreatora do izuzetnih Gucci vintage i web-3 kolekcionarskih predmeta, možda ova suradnja se više i ne čini tako nemoguća.