Prije dva dana, devetog studenog, u prodaju je izašla dugoiščekivana modna kolekcija u kolaboraciji H&M-a i modne kuće Rabanne.

Njihova je suradnja spojila futuristički dizajn s inovativnom izradom, a kolekcija se oslanja na ikonske kreacije iz 60-ih godina prošlog stoljeća pokojnog osnivača kuće Paca Rabannea, koje je od 2013. godine ponovno pokrenuo kreativni direktor Julien Dossena.

HM&Rabanne kolekcija
H&M 

HM&Rabanne kolekcija
H&M 

HM&Rabanne kolekcija
H&M 

Kolekcija Rabanne H&M donosi revolucionarni stil namijenjen plesnom podiju, spajajući legendarne svjetlucave šljokice s jednostavnom sportskom odjećom i elegantnim krojem. Ključni komadi za žene uključuju metalik mrežaste haljine inspirirane Rabanne arhivom kao i romantične haljine od šifona ukrašene kamenčićima i leopard printom. Za muškarce, tu su srebrna odijela i mrežaste majice.

Što se tiče modnih dodataka, kolekciju čine suvremene interpretacije na Rabanne metalne, mrežaste torbe, zajedno s čizmama u western stilu i šljokičastim papučama.

Na službenoj H&M stranici predstavljeno je 66 proizvoda iz nove kolekcije za žene, a dva dana nakon lansiranja, samo je njih šest ostalo dostupno. Kada je riječ o modnim komadima za muškarce, predstavljeno je 32 artikla, a od toga je trenutno dostupno njih sedam.

HM x Rabanne kolekcija
H&M 

HM x Rabanne kolekcija
H&M 

Kako su i službeno napisali na svojoj web stranici, H&M i Rabanne ograničili su kupnju samo jednog modnog komada po kupcu.

A ako niste došli u najnoviju suradnju pronaći modnu inspiraciju, onda ste došli po nove komade za dekoraciju doma.

Ljubitelji disco ere, metala, šljokica uživat će u dijelu HM x Rabanne kolekcije usmjerene na dizajn interijera, iako je i ona gotovo pa rasprodana. Od 28 artikala dostupan je još samo jedan, a to su metalne igrače kockice. Ipak, u prodaju će uskoro stići i kućni pamučni ogrtači u crnoj i bijeloj boji, pamučni turbani za kosu, pamučne šlapice i pamučna maska za lice.

Dok se nisu rasprodali, dostupni su bili metalni barski stolovi, mirisne svijeće, boce, metalne vaze, disco lampe, tacne, metalne čaše, disco zavjese... Sve u metalnom prizvuku brzinom je svjetlosti nestalo iz ponude, a uz njih i jastuci te ručnici. 

Rabanne HM kolekcija za dom
H&M 

Rabanne HM kolekcija za dom
H&M 

Rabanne HM kolekcija za dom
H&M 

Rabanne HM kolekcija za dom
H&M 

Rabanne HM kolekcija za dom
H&M 

Inače, kolekcija je dizajnirana u suradnji s Rabanneovim kreativnim direktorom, Julienom Dossenom, i označava dosad najveću ponudu za dom među dizajnerskim kolekcijama H&M-a (kao i Dossenin prvi okušaj u dizajnu interijera).