Skandinavski modni izričaj od prošle je godine postao iznimno popularan. Njihov je street style definicija hrabrih modnih kombinacija i često nespojivih komada, ali uvijek nošenih na cool način koji bi rijetki tako mogli iznijeti.

Iako svoje korijene vuče iz minimalizma, njihov je stil evoluirao u nešto posve jedinstveno i vizualno upečatljivo.

Street style Kopenhagen
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Moda Skandinavki usmjerena je na održavanje dotjerane elegancije, oslanjajući se na klasičan chic izgled sa zabavnim i razigranim prizvukom. Najčešće su to hrabri printevi i uzorci, neuobičajene kombinacije boja, miješanje muškog i ženskog stila - sve ono što je nemoguće naučiti i što njima dolazi prirodno.

Dame Skandinavije ne prate slijepo trendove, već ulažu u kvalitetne komade koje nose sezonama. Jako dobro balansiraju između ležernog i elegantnog, trendi i klasike i uvijek uspijevaju stvoriti effortless look koji bi svi rano iskopirali, ali nije nimalo jednostavno.

Tjedan mode Kopenhagen SS23
Sherion Mullings / Shutterstock Editorial / Profimedia 

'Volimo spoj ženstvenih komada i muških krojeva ili kombinaciju cvjetne haljine i sportskih elemenata - cijenimo kontrast. Ne trudimo se previše i smatrm da to donosi osvježenje na sceni i inspiraciju ostalima', rekla je jednom prilikom Pernille Teisbaek, danska influencerica.

Ove trendove scandi djevojke nose u jesenskim danima, i naravno, na svoj poseban način. 

Crno na crno 

Spoj ženske i muške estetike

Isticanje boja 

Posebni uzorci