Ova vijest je možda manje važna za krajnje kupce i obožavatelje ovog brenda, ali je važna za budućnost i oblikovanje velikog tržišta luksuza, zato je za istaknuti je kako je Louis Vuitton obnovio ugovor sa svojim umjetničkim direktorom ženske mode Nicolasom Ghesquièreom na još pet godina, i to nakon deset jako uspješnih godina kada je Ghesquière zasjeo na mjesto Marca Jacobsa.

Njegov pristup, moderna vizija žene, pomogla je brendu da udvostruči svoje prihode na rekordnih 20 milijardi eura godišnje prodaje prošle godine.

Ghesquièreova redefinicija ženskog svemira u Louis Vuittonu, uključujući oštru novu siluetu konfekcijske odjeće, ikonske modele kožne galanterije i obuće te brojne zapanjujuće revije, pridonijela je bez sumnje uspjehu kuće tijekom prošlog desetljeća. Jako se veselim što ćemo zajedno nastaviti popločavati budućnost Louis Vuittona.” rekao je Pietro Beccari, izvršni direktor Louisa Vuittona.

Louis Vuitton Nicolas Ghesquiere
Miguel MEDINA / AFP / Profimedia 

Istinska je čast nastaviti pisati priču o Louisu Vuittonu,” rekao je Ghesquière. “Prvo poglavlje započeli smo prije 10 godina, definirajući novi identitet temeljen na izuzetnoj baštini i stalnom fokusu na inovacije. Konkretno, imao sam privilegiju iskoristiti talent i stručnost kuće i njezinih timova za razvoj novih kodova. Zauvijek sam zahvalan na povjerenju i podršci (predsjednika i izvršnog direktora LVMH-a) Bernarda Arnaulta i (predsjednika i glavnog izvršnog direktora Louis Vuittona) Pietra Beccarija na ovom nevjerojatnom putovanju.”

Dizajner, koji je započeo svoju karijeru kao asistent dizajna Jean Paul Gaultiera. 1991. godine je postao kreativni direktor Balenciage, gdje je bilježio izuzetene rezultate u razvoju trendova. Tijekom desetljeća provedenog u Louis Vuittonu, Ghesquière je nastavio pokazivati vizionarski duh, što se posebno cijeni, jer taj je duh dio velikog uspjeha samog brenda, a za istaknuti je kako je on zadužen i za odijevanje prve dame Francuske, Brigitte Macron.