Svaki pravi modni ljubitelj sigurno je više od jednom pogledao kultni film 'Vrag nosi Pradu' i divio se gotovo pa nedostižnom svijetu modnog vrha, prestižnom časopisu i mašineriji iz koje kreće moda prema najdostupnijim high street brendovima.

Dok jedni najviše uživaju u glumačkom umijeću Meryl Streep, drugi naglasak stavljaju upravo na modni aspekt, a najviše na promjenu koju Anne Hathaway doživi od početka do kraja filma.

Prije nego što se prošetala u Chanel čizmama, Anne se često pojavljivala u širokim puloverima raznih boja i suknjama čudnih dizajna koji su zajedno izgledali prilično nespojivo.

Vrag nosi Pradu
20thCentFox Collection / Everett / Profimedia 

Ipak, čini se da će upravo suknje takvih, neobičnih duljina biti itekako poželjne u nadolazećem razdoblju. Nisu kratke, nisu do ispod koljena, već upravo u njihovoj razini ili malo iznad.

Mogli smo ih vidjeti i za vrijeme Tjedana mode i predstavljanjima kolekcija za jesen i zimu 2023. Vjerojatno će ih voljeti ljubitelji showova kasnih devedesetih kao što su 'Dawson’s Creek' ili 'Gilmore Girls', iako su ih modeli na revijama modnih kuća Gucci, Saint Laurent, Miu Miu, 16Arlington nosili na malo drugačiji način. 

16Arlington jesen zima 2023
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 16Arlington jesen zima 2023

Miu Miu jesen zima 2023
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Miu Miu jesen zima 2023

Saint Laurent jesen zima 2023
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Saint Laurent jesen zima 2023

Gucci jesen zima 2023
x / Avalon / Profimedia Gucci jesen zima 2023

Za razliku od nekadašnjih cvjetnih, prugastih, kariranih modela, mogli smo vidjeti metalik verzije, kožne varijante, materijale od tvida, proreze i šljokice. 

Uske na bokovima, ove suknje neobičnih duljina prelaze u A kroj, a savršene su za kombiniranje s pletenim komadima (koje za jesen i zimu obožavamo) te elegantnim salonkama ili čizmama na petu do koljena, taman do razine suknje. Preporuka je izbjegavati ravnu obuću jer upravo ova neobična duljina suknje ima tendenciju 'kraćenja' nogu što, svakako, želimo izbjeći ako želimo uživati u još jednom modnom komadu koji se vratio iz prošlih vremena. 

16Arlington jesen zima 2023.jpeg
/ Shutterstock Editorial / Profimedia 16Arlington jesen zima 2023.jpeg

16Arlington jesen zima 2023.jpeg
Maja Smiejkowska / Shutterstock Editorial / Profimedia 16Arlington jesen zima 2023.jpeg

Gucci jesen zima 2023.jpeg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Gucci jesen zima 2023.jpeg

Gucci jesen zima 2023
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Gucci jesen zima 2023

Saint Laurent jesen zima 2023.jpeg
PIXELFORMULA / Pixelformula / Profimedia Saint Laurent jesen zima 2023.jpeg

Miu Miu jesen zima 2023.jpeg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Miu Miu jesen zima 2023.jpeg