Zadnjih dana modni svijet bruji o Balenciaginoj ručnik-suknji dostupnoj uz prednarudžbu po cijeni od 695 eura, komadu koji je bio predstavlje na reviji za proljeće 2024. na Tjednu mode u Parizu ove jeseni, a sada je osvanuo u kampanji za mušku proljetnu kolekciju.

Ručnik-suknja ima podesiv remen, gumbe i logo, prema viđenom se nosi preko hlača. Iznenađenje i razlog za reakciju? Poznajući Balenciagu nije. Posljednjih nekoliko godina, Balenciaga ostaje vjerna izbacivanju proizvoda koji izgledaju obično ali koštaju puno, i bez obzira što se nakon prošlogodišnjeg debakla najavilo da će brend nastaviti rad s manje buzz komada i provokacija, ručnik-suknja je pobudila pažnju.

Balenciaga kampanja proljeće 2024 ručnik suknja
Balenciaga 

Ono što u ovoj priči privlači pažnju više od Balenciage je reakcije Ikee, koja je objavila odgovor na Balenciagin Towel Skirt - te predložili da se svi zainteresirani omotaju Vinarn ručnikom za kupanje, komadom koji nevjerojatno podsjeća na Balenciaginu "suknju", a dostupan je po cijeni od 7,29 eura.

Ikea Balenciaga ručnik suknja
Ikea 

Ikea Balenciaga ručnik suknja
Ikea 

Osim sličnosti artikla s Balenciaga ručnikom, Ikea je zaigrala na atraktivnost njihove reakcije na Balenciaginu kampanju tako da je vlastiti model odjenula u estetiku nalik Balenciaginoj, a sve je to dio modnog folklora u kojem se, ako ništa drugo, privlači pažnja, osvajaju lajkovi te odrađuje zanimljiva kampanja, jer nema tko ovih dana neće posjetiti Balenciaginu stranicu kako bi vidjeli više.