Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama iznimno je važan, posebno u zahtijevnim povijesnim trenucima u kojima živimo. Obilježava se 25. studenog i pruža priliku za jačanje pritiska na institucije i još glasnije akcije u pravcu iskorjenjivanja nejednakosti.

Upravo iz tog razloga, modna kuća Gucci, predvođena kreativnim direktorom Sabatom De Sarnom, ove je godine pokrenula inicijativu vrijednu pažnje. Naime, dio prihoda od prodaje i preprodaje narudžbi novog modela Gucci Signoria Rosso Ancora slingback cipela bit će doniran projektu posvećenom ravnopravnosti spolova, pod nazivom Casa delle Donne, Ženska kuća.

U Italiji su crvene cipele postale su simbol borbe protiv femicida i nasilja nad ženama te su izložene na mnogim talijanskim trgovima kao simbol protesta i svijesti o ovoj pojavi.

Gucci Ancora revija 2023
Gucci 

Gucci Ancora revija slingback cipele
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ove cipele, koje su prvi put predstavljene na modnoj reviji u rujnu ove godine, postale su simbol borbe protiv feminicida i nasilja nad ženama u Italiji. Donaciju će podržati Nosotras Onlus, udruga koja je utemeljila spomenuti projekt u Firenci. Mjesto je zamišljeno kao slobodan prostor za susrete i diskusije žena te predstavlja još jedan korak u njihovom osnaživanju.

Jean-François Palus, predsjednik i izvršni direktor brenda Gucci, istaknuo je kako je u današnjem društvu korisno i važno spojiti kreativnost s aktivističkim djelovanjem.

U Gucciju, kreativnost i konkretne akcije predstavljaju predanost pozitivnim promjenama, u Firenci kao i u cijeloj našoj zemlji. Potpora Ženskoj kući primjer je našeg aktivnog sudjelovanja u korist ravnopravnosti i osnaživanja žena. Svojom bojom, koju sada svi prepoznaju kao simbol cilja koji predstavljaju, Gucci Signoria Rosso Ancora sandale, predstavljene u debitantskoj kolekciji Sabata De Sarna, utjelovljuju našu predanost širenju svijesti o jednom od najkritičnijih fenomena koji uključuju žene."

Gucci objava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Gucci 

Također, ova inicijativa je u skladu s misijom nazvanom Gucci CHIME, koja se obvezuje na predanost u promicanju rodne ravnopravnosti i prava žena, a povezana je s naslijeđem brenda od njegovog osnutka 1921. godine.

Izvor: Elle.rs