Toteme, švedski modni brend poznat po svojoj minimalističkoj estetici, predstavlja prvu kolekciju luksuznog nakita. Kolekciju čini 13 komada izrađenih od recikliranog 18-karatnog zlata, pozlaćenog mesinga, prstenje optočeno dijamantima, ogrlice, narukvice, naušnice atraktivnog fine i signature jewellery stila.

Toteme kolekcija nakita
Toteme 

“Nakit je oduvijek imao emocionalnu rezonanciju za mene, a neki od mojih najdragocjenijih predmeta sadržavali su skromne vintage komade koje nosim svaki dan. Inspiracija za ovu novu liniju nakita došla je iz moje stalne želje za svakodnevnom elegancijom, s funkcionalnim, ali profinjenim komadima. Mogućnost pretakanja moćne jednostavnosti naše konfekcije u nakit ponosan je trenutak za Toteme i jako smo uzbuđeni što možemo dizajn možemo podijeliti sa svijetom,” ističe Elin Kling, suosnivačica i kreativna direktorica.

Toteme kolekcija nakita
Toteme 

Toteme kolekcija nakita
Toteme 

Svi su komadi ručno izrađeni u talijanskoj regiji Arezzo, poznatoj po svojoj zlatarskoj tradiciji. Zlato koje se koristi za izradu nakita je certificirano reciklirano zlato, u skladu sa standardima 'Chain of Custody' a isto vrijedi i za dijamante koji su dobiveni iz fair trade programa, što je u skladu s poslovnim određenjem ovog izuzetno uspješnog scandi brenda.

Toteme kolekcija nakita
Toteme 

Toteme kolekcija nakita
Toteme 

Kolekcija je dostupna od 18. studenog, cijene nakita se kreću od 360 do 2500 eura. Kampanju je snimio Steven Meisel.