Ikona svijeta modelinga, žena specifične ljepote i buntovnog imidža. Kate Moss jedna je od rijetkih manekenki koja uz svoje ime nosi i titulu supermodela iako je prošlo generacija i generacija onih koje su nakon nje hodale modnim pistama.

Otkako je sa samo 14 godina zapela za oko Sarah Doukes iz Storm Models agencije, njezina karijera rapidno je vodila prema trenutku u kojemu je postala jedno od najprepoznatljivijih lica industrije.

Kate Moss
PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia 

I tako je ostalo do danas.

Iako je veoma brzo krenula surađivati s najvećim kućama modnog svijeta, jedan od najvećih uspjeha tog vremena bila je naslovnica najprestižnijeg časopisa, British Voguea, i to sa svojih mladih 19 godina. Bilo je to 1993. godine, na bijeloj pozadini naslovnice, Kateino prekrasno lice, prepoznatljive velike oči, svezana kosa, Chanelov tvid bustier i objektiv Corinne Day. 'Nije bila klasičan model. Ali znala sam da će biti poznata', rekla je tada Day.

Bila je u pravu. Do danas, Kate se našla na najviše naslovnica britanskog Voguea, a sada se ta brojka podigla na velikih 44 nakon što je na najnovijoj zasjala u društvu 21-godišnje kćeri Lile Moss.

U prosinačkom broju pozirale su objektivu Tima Walkera, u bijelim tunikama 16Arlington s bijelim predimenzinoniranim kapama Noela Stewarta, ispred jednostavne bijele pozadine, jednakih valovitih frizura i minimalnog make-upa.

Iako su se zajedno već pojavile na naslovnici Vogue Italia 2016. godine, ovo je njihov prvi zajednički editorijal za britansku inačicu, a zanimljivo je reći kako je Lila na naslovnici British Voguea debitirala 2022. godine te je, kao i majka nekada, imala samo 19 godina.