Otkako je u veljači 2021. imenovan za kreativnog direktora modne kuće Alaia, dizajner Pieter Mulier je ovjekovječio svoje snažno nasljeđe visoke mode kroz kolekcije s know-how potpisom, više nego ikada usidrenih u duhu vremena.

Jedan od komada koji su visoko na listi želja brojnih fashionistica su Alaia balerinke, ali ne bilo koji model. Proizvedene u Italiji s gumenim potplatom i inspirirane tradicionalnom japanskom obućom, balerinke prema viziji Pietera Muliera ističu se svojim statement dizajnom, a njihove dvije verzije su posebno popularne među ljubiteljima mode, o čemu svjedoči i njihov rasprodani status na stranicama brojnih online trgovina.

Balerinke s trakicama za jesen 2023.
Instagram (@emilisindlev) 

Balerinke s kristalima za jesen 2023.
Instagram (@ninasandbech) 

Balerinke s kristalima za jesen 2023.
Instagram (@emilisindlev) 

Zato se vijest o tome da su ograničene količine opet dostupne na stranicama kao što su Net-a-Porter, Mytheresa i Alaïa, i više nego dobra vijest. Dostupne su po cijeni od 950 eura, a uz obožavane modele u crnoj i bijeloj boji pažnju privlaču i model u zelenoj boji. Prodaju se brzo, baš kao i komadi dostupni na omiljenim stranicama za preprodaju kao što je Vestiaire Collective jer bez obzira na sezonske trendove trend balerinki ne usporava.

Alaia Mary Jane
Alaia 

Alaia Mary Jane
Alaia 

Alaia Mary Jane
Alaia