Kultne čizme slave deset godina postojanja a najbolji dar za ovaj rođendan došao je iz suradnje dva mega brenda, Dr. Martensa i danskog Gannija, koji je na čizmu prepoznatljivi pečat, logo leptira i dvostruko brendiranje. Čizme dolaze kao odraz održivog promišljanja, u mješavini recikliranih materijala, kombinacija poliestera s materijalima bez kože. Klasična Dr. Martens žuta boja koja dominira šavovima sada je uklopljena i u detalj vezica.

Dr Martens x Ganni Jadon čizme suradnja
Ganni 

Dr Martens x Ganni Jadon čizme suradnja
Ganni 

Poznat po svom istraživanju tkanina sljedeće generacije te inovativnoj platformi Fabrics of the Future, Ganni zna kako probijati granice.

Dr. Martens me vraća u moje tinejdžerske godine 90-ih, moje zauvijek najdraže doba. To je
legacy brend, a njihove su čizme nadmašile generacije i postale simbol subkulture, samoizražavanja i individualnosti. Biti u mogućnosti surađivati s njima na njihova Jadon čizma je čast. Željeli smo odati počast glazbenoj sceni koja mi je poslužila kao velika inspiracija i uvijek sam se osjećao kao dio koji to može povezati.” Ditte Reffstrup, kreativni direktor, Ganni

Krajnji rezultat je privlačna cipela koja, iako još uvijek podsjeća na omiljeni klasični Dr. Martens oblik, je jedinstvena. Ova suradnja je jedan u nizu od odličnih projekata brenda Ganni, a i Dr. Martens u posljednje vrijeme ulazi u zanimljive suradnje poput onih s BornXraised, Marc Jacobs i Denim Tears.

Dr Martens x Ganni Jadon čizme suradnja
Ganni 

Dr Martens x Ganni Jadon čizme suradnja
Ganni 

Sviđa nam se što se Gannijeva hrabra, progresivna vibra savršeno uklapa u našu energiju u Dr. Martensu - i to je ono što dizajn proizvoda i planiranje partnerstva čini zabavnim, kada se sinergije mogu neprimjetno integrirati. Zajedno smo izradili proizvod koji predstavlja oboje od marki, spoj Ganni i Dr. Martens DNK s ciljem da 2023. završimo na visokoj razini. A ima li boljeg načina nego proslaviti 10 godina naše legendarne Jadon čizme, platforme od koje je sve počelo!" Darren Mckoy, kreativni direktor, Dr. Martens

Novi model čizama u prodaji će biti dostupan od 1. prosinca, pocijeni od 285 eura.