U svijetu luksuza i luksuzne mode važno mjesto zauzimaju torbice. Novi modeli osvajaju modne znalce  slavne fashionistice ali jednako tako pažnju privlače uvijek trendi klasični modni komadi, od kojih posebno mjesto ima Hermèsova torba Birkin.
Poznato je kako je Hermèsov Birkin nastala 1984. godine i od tada bilježi stalni rast i želju za posjedovanjem. Usprkos njezinoj cijeni, danas je jedna od najtraženijih torbi što potvrđuju i Google analitički podaci te podaci s Instagrama koji ukazuju da se ova torba u razdoblju od 2020. do 2023. na mjesečnoj bazi pretraživala u prosjeku 159.208 puta.
Obožavaju je mnoge slavne osobe, a nedavno je Kim Kardashian, u skladu sa svojom modnom autentičnošću, pokazala kako se nosi Birkin primjerak izrađen u mega veličini. Ovaj model je savršeni primjer Hermèsovih le haut à courroies modela, torba prvijenaca s početka 20. stoljeća, koje su bile dizajnirane za smještaj i prijevoz sedla i jahaćih čizama.

Kim Kardashian nosi torbu Birkin velikih dimenzija
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 


Model u rukama Kim Kardashian je procijenjen na 110.000 dolara vrijednosti i u njemu se zasigurno ne nalaze sedlo i jahače čizme. Zanimljive su i mjere ove torbe, pa tako ovaj korokidil sivi model je izađen u dimenziji od 50 cm širine, dok tipični modeli Birkin torbe tradicionalno dolaze u veličinama od 25 cm, 30 cm, 35 cm i 40 cm.

Kim Kardashian nosi Birkin torbu velikih dimenzija
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

A kako je s ovom torbom slavna Kim unutar 24 sata prošetala čak dvaput, nametnulo se pitanje što to nosi u ovoj torbi. Odgovor je, scenarij za Američku horor priču, jer pod ruku s ovom torbom ona odlazi na mjesto snimanja u New Yorku.