Prije nekoliko dana, platforma The Lyst objavila je godišnje izvješće koje uključuje podatke vezane uz pretraživanja 200 milijuna korisnika te platforme, a sve kako bi se istaknuli najbolji brendovi i proizvodi u godini za nama.

Lista se osvrnula i na najbolje kampanje, serije, modne revije, viralne trenutke koji su pokrenuli nove trendove, a zanimljivo je vidjeti koliko su određeni pojedinci utjecali na rast određenih brendova.

Tako su, primjerice, Rihanna i A$AP Rocky, istaknuti kao nezaobilazni primjer modnog para jer su njihovi outfiti s potpisom brenda Bottega Veneta potaknuli porast potražnje za ovim brendom od 35%. Govoreći o brendu Bottega Veneta, nezaobilazno je spomenuti torbu Andiamo koja je zabilježila porast od 263% u pretraživanjima nakon što je Rocky prošetao s njezinom ružičastom verzijom.

ASAP Rocky s Bottega Veneta torbom
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ako već niste shvatili, upravo je reper postao glavno lice Botteginog subliminalnog marketinga. Posljednjih nekoliko mjeseci mogli smo ga viđati u raznim svakidašnjim situacijama, a u svakoj je nosio komade upravo talijanske modne kuće. Ukratko, slučajne paparazzo situacije uopće to nisu bile.

Rocky nosi Bottegu dok trči u susjedstvu, nosi je dok odlazi na večeru, dok ležerno šeta s Rihannom, dok izlazi iz kuće... A toliko koliko reper voli Bottegu, toliko Bottega voli njega. Naime, dala mu je pristup još neobjavljenoj predkolekciji za proljeće 2024. godine koju je nosio u jednoj od najboljih gerilskih kampanja godine.

ASAP Rocky Bottega Veneta
Thecelebrityfinder/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

ASAP Rocky Bottega Veneta
Thecelebrityfinder/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Sve je to dio Bottegine brilijantne subliminalne strategije gdje je stilizirala repera u svoju proljetnu predkolekciju za 2024. mjesecima prije službenog izlaska, organski stvarajući interes za njihovim outfitima.

ASAP Rocky Bottega Veneta
Bottega Veneta 

ASAP Rocky Bottega Veneta
Bottega Veneta 

Čak je i njegovo trčanje u kvartu izgledalo prilično normalno i svakidašnje, ali zapravo je tada nosio još neviđenu Bottega trenirku. Svaki detalj odlično je razrađen. I sam se reper o tome oglasio na svojim društvenim mrežama. 

ASAP Rocky Bottega Veneta
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

'Kroz povijest, oduvijek je postojala smiješna veza između fotografa i celebrityja. Bez obzira na prava, korištenje fotografija i rad tabloida, čini se da nikada nije postojala konekcija između poznatih osoba i fotografa koji ih prate i snimaju. Dok neki poznati sami zovu paparazze, drugi ulaze s njima u konflikte, a manjina, gdje ulazim i ja, nema problema s njima, dokle god objavljuju moje dobre kuteve, naravno. 

ASAP Rocky Bottega Veneta
Bottega Veneta 

ASAP Rocky Bottega Veneta
Bottega Veneta 

S dobrim osvjetljenjem i iz dobrih kuteva, ja i kreativni umovi Bottega Venete mislili smo kako bi bilo genijalno prikazati moju svakodnevicu kroz fotografije nastale iz fotoaparata paparazza dok ja radim svoje uobičajene stvari. Stoga, ovo je manje kampanja, a više kreativno trojstvo koje vam donosimo Matthieu Blazy (kreativni direktor Bottege Venete), ja A$AP Rocky i talentirani paparazzi', napisao je reper. 

ASAP Rocky Bottega Veneta
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

ASAP Rocky Bottega Veneta
Khrome / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ali nije on jedini.

Kendall Jenner posljednjih tjedana viđamo isključivo u kombinacijama s potpisom Bottege Venete, također u veoma svakidašnjim situacijama, ali zapravo i ne. 

Sjećamo se chic izdanja s benzinske pumpe koje bismo očekivali od it djevojke kao Kendall, ali opet nismo je navikli vidjeti u toliko sređenim izdanjima u situacijama kao što je ova s obzirom na to da je poznata kao ona koja fura casual stil. Tada je nosila mornarsko-plavu traper zvonoliku haljinu duljine do ispod koljena i Bottega Veneta Canalazzo čizme.

Kendall Jenner u Bottega Veneta Canalazzo čizmama
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tako su nastale fotografije ispred jednog malog dućana u Beverly Hillsu kada je nosila mini pletenu haljinicu i, naravno, Bottega Veneta čizme, dok je šetala psa ili, jednostavno, izlazila iz automobila. 

Kendall Jenner u Bottega Veneta čizmama
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kendall Jenner street style jesen 2023
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kendall Jenner Bottega Veneta ogrtač
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tako Bottega kroz poznata lica povećava interes javnosti za svojim komadima i to radi jako uspješno.