Nadahnuta Shōjo mangom (japanskim djevojačkim stripovima), nova capsule kolekcija Jimmyja Chooa vrišti bojama i upečatljivim modelima cipela i čizama, sve po uzoru na strip junakinje iz serije "Pretty Guardian Sailor Moon": Sailor Mercury, Sailor Mars, Sailor Jupiter i Sailor Venus, te Pretty Guardian Sailor Moon sebe i njezinu super pomoćnicu mačku Lunu. Serija je to koju je prije više od tri desetljeća kreirala Naoko Takeuchi a koja je postala pop kulturni fenomen, poznat po svojoj ženskoj magiji, humoru i likovima. Zato je posebno zanimljivo da kolekciju potpisuju kreatorica serije Naoko Takeuchi i Sandra Choi iz Jimmyja Chooa, sve u čast 30. godišnjice omiljene animirane serije.

Jimmy Choo x Sailor Moon kolekcija cipela
Profimedia Model Sailor Mercury
Jimmy Choo x Sailor Moon kolekcija cipela
Profimedia 

Kolekciju čine ružičaste Sailor Moon čizme sa Swarovski detaljima do koljena, jarko crvene salonke Sailor Mars, impresivne zelene kožne Sailor Jupiter na vezice, sjajne plave Sailor Mercury gležnjače te narančaste satenske Sailor Venus platforme. Tu je i minijaturna torbica One Varenne Quad ukrašena crno bijelim ilustracijama Sailor Moon a jedan od motiva je i kultni poljubac koji Sailor Moon i Tuxedo Kamen.

Jimmy Choo x Sailor Moon kolekcija cipela
Profimedia Model Sailor Moon

Jimmy Choo x Sailor Moon kolekcija cipela
Profimedia Model Sailor Jupiter

Jimmy Choo x Sailor Moon kolekcija cipela
Profimedia Model Sailor Mars

"Pretty Guardian Sailor Moon jedinstveni je globalni fenomen, spoj manga i anime koji premošćuje kulture i jezike, obraća se različitim generacijama i sve nas okuplja. To je ono što me privuklo ovom projektu", ističe Sandra Choi te dodaje: "Ova suradnja naglašava naše zajedničke vrijednosti ne samo osnaživanja žena, već i sposobnosti mode da nadahne inkluzivnost i individualnost kroz osobnost i vjeru u sebe."

Sailor Moon
Profimedia 

Kolekcija Jimmy Choo x Sailor Moon bit će dostupna od 14. veljače na web stranici brenda a svoje će mjesto zauzeti i na atraktivnim pop-up adresama u Tokiju, Pekingu i Londonu kao i u odabranim Jimmy Choo shopovima diljem svijeta.