Povratak slavne dizajnerice Phoebe Philo na modnu scenu velika je modna vijest koju je dizajnerica podijelila na netom otvorenom Instagram profilu. Prvu kolekciju pod svojim imenom predstavit će u rujnu 2023. na stranici phoebephilo.com a registracija kupaca će biti moguća od srpnja ove godine.

Vijest o povratku i nije potpuno nova, najava postoji još od ljeta 2021. godine kada je i izjavila: “Jako se radujem ponovnom kontaktu sa svojom publikom i ljudima posvuda. Biti neovisan, vladati i eksperimentirati prema vlastitim uvjetima od velike mi je važnosti." Dizajnerica se na scenu vraća uz podršku modnog diva, kuće LVMH, koji projekt podupire kao manjinski investitor.

Phoebe Philo
Profimedia 

Za podsjetiti je kako je Phoebe Philo godinama radila za brend Céline, te da je svojom estetikom napravila revoluciju u modnoj industriji. Vogue je njezin rad opisao riječima kako je imala je neuobičajenu sposobnost sintetiziranja ambicioznog sa svakodnevnim, i u tom je procesu definirala moderan izgled generacije.
Dovoljno je prisjetite se kako ona potpisuje dizajn za slavni Chloé banana print, Céline košulju s uzorkom šalova, kaput u boji devine boje te brojne druge modne priče koje i danas žive te koje su često predmet modnih kopija.