Dodjela glumačke nagrade 'Zlatni globus' donijela je apsolutne pobjednike, ekipu iz filma 'Oppenheimer' koja je odnijela pet kipića i dominirala 81. dodjelom. Gala noć održana u Los Angelesu okupila je najveću kremu, a najviralniji trenutak definitivno su pokupili Timothée Chalamet i Kylie Jenner sa svojim zaljubljenim pogledima i poljupcima.

Ipak, najvažnija sporedna stvar večeri bila je, naravno, moda. Još će se danima pisati outfitima, modnom ukusu ili neukusu, najboljim kombinacijama i promašajima. A dok je uobičajeno nakon crvenih tepiha glavni fokus na ženskim kreacijama i njihovoj modi, Zlatni globusi ove su godine okrenuli situaciju.

Zanimljivo, ali muška moda donijela je potpuno drugačiju vibru i, čak možemo reći, zasjenila žensku, koliko god uvijek vrijedi suprotno pravilo. Zanimljivi detalji, dizajni, materijali i sami prekrasni muškarci koji su izgledali savršeno pred objektivima fotoaparata ovu su dodjelu Zlatnih globusa učinili svojim podijem. 

Ovo su neki od najbolje odjevenih. 

Cillian Murphy

Slobodno možemo reći glavna zvijezda večeri nakon dobivanja kipića za najboljeg glavnog glumca u 'Oppenheimeru'. Uvijek samozatajan, iznimno zanimljiv Cilian Murphy koji nosi posebnu dozu šarma i misterioznosti za dodjelu je odjenuo Saint Laurent odijelo, bijelu košulju i crne lakirane cipele, a od dodataka 40mm Omega De Ville Trésor sat. Stari Hollywood, dobro nam došao.

Cillian Murphy
Celebrity Monitor / SplashNews.com / Splash / Profimedia Cilian Murphy nosi Saint Laurent

Cillian Murphy
Billy Bennight / ADMedia / Profimedia 

Barry Keoghan

Tiffany & Co. broš, lanci na hlačama, narukvica, naušnica, ogrlica i 34 mm Omega Seamaster Aqua Terra sat - postoji li ijedan modni dodatak koji Barry Keoghan nije nosio na crvenom tepihu? Da, zvijezda 'Saltburna' kući je ostavila kravatu ili leptir mašnu, ali one nisu ni potrebne uz ovakvo crveno, upečatljivo Louis Vuitton odijelo.

Barry Keoghan na Zlatnim globusima
Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia 

Barry Keoghan na Zlatnim globusima
Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Colman Domingo

Prošla je godina bila odlična za američkog glumca uz uloge u 'The Color Purple', 'Sing Sing' i 'Rustin', za koju je kasnije stigla i nominacija za najboljeg glumca. A kakva karijera, takav i izgled, sudeći prema Louis Vuitton odijelu 'nehru' stila. Inače, Jawaharlal Nehru je bio prvi indijski premijer po kojemu je ovakav stil dobio ime, a zalagao se za mir, ljubav i svjetlo. Kako je glumac i sam rekao, to je razlog zbog kojega je odlučio odjenuti baš ovaka dizajn. Ne smijemo zaboraviti 41 mm Omega Constellation Globemaster sat, broševe, naušnicu te upečatljiv ružičasti prsten na lijevoj ruci koji je nekada pripadao aktivistu Bayardu Rustinu. Njegov partner Walter Naegle dao ga je glumcu nakon snimanja filma 'Rustin' gdje ga je i utjelovio.

Colman Domingo na Zlatnim globusima
Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia 

Colman Domingo na Zlatnim globusima
Xavier Collin / Avalon / Profimedia 

Jonathan Bailey

All white kombinacije uvijek su priča za sebe, a to zna i Jonathan Bailey koji je oduševio u svom monokromatskom izdanju i Givenchy komadima od glave do pete. Zvijezda 'Bridgertona', koja je nosila i 40 mm Omega De Ville Trésor sat, donijela je pravi dašah kalifornijske samouvjerenosti i stila na crveni tepih Zlatnih globusa i to apsolutno onako kako treba.

Jonathan Bailey na Zlatnim globusima
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jonathan Bailey na Zlatnim globusima
John Salangsang / AFP / Profimedia 

Jeremy Allen White

Nekoliko dana nakon što je zasjao u kampanji Calvin Kleina, Jeremy Allen White stigao je na Zlatne globuse u njihovom head-to-toe modnom izdanju odijela, sheer košulje i lakiranih cipela. Glumac je to kojeg obožavamo zbog uloga Lipa Gallaghera u seriji 'Shameless', ali posebno iz serije 'The Bear' u kojoj glumi problematičnog kuhara Carmyja Berzatta u kaotičnoj restoranskoj kuhinji, a upravo je on zahvaljujući Calvin Kleinu zapalio internet u kampanji snimljenoj na krovovima New Yorka, u kojoj je bez majice i u kojoj se skida u svjetski popularno donje rublje.

Jeremy Allen White na Zlatnim globusima
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia Jeremy Allen White nosi Calvin Klein
Jeremy Allen White na Zlatnim globusima
WALTER / Bestimage / Profimedia 

Kieran Culkin

Osim što je kući odnio kipić za najbolju izvedbu glumca u seriji 'Succession', izgledao je klasično, ali posebno elegantno u Dior odijelu ispod kojeg je nosio shimmer crnu košulju. Poseban dodatak svakako su ljubičasti nokti, mnogo prstenja, navy TAG Heuer Glassbox sat i šarene narukvice. 'Na njima pišu imena moje djece. Ja sam takav tip oca', rekao je glumac.

Kieran Culkin na Zlatnim globusima
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kieran Culkin na Zlatnim globusima
CHRIS CHEW / UPI / Profimedia 

Timothée Chalamet

Osim Kylie Jenner, glumac je na crveni tepih donio pravi val chic glamura u Celine by Hedi Slimane odijelu s cigareta hlačama. Blazer na svjetlucave točke začinio je već elegantnu kombinaciju, a uz nju je dodao još i posebnu kristalnu ogrlicu u dvije boje. Sa svojim zelenim očima i loknicama možemo reći da je bio najslađa pojava pred objektivima kao i da je Kylie prava sretnica. 

Timothee Chalamet na Zlatnim globusima
C Flanigan / Zuma Press / Profimedia 

Timothee Chalamet na Zlatnim globusima
John Salangsang / AFP / Profimedia 

Pedro Pascal

Teško je bilo ne primijetiti simpatičnog Pedra Pascala sa slomljenom rukom. Ipak, svoj je stil apsolutno savršeno prilagodio nezgodnoj situaciji i svejedno dospio na popise najbolje odjevenih muškaraca. Jedan od rijetkih koji nije nosio odijelo, glumac se pojavio u Bottega Veneta kombinaciji od glave do pete, prepoznatljivom dizajnu dolčevite, i s naočalama debelog okvira, a kombinaciju je nadopunio i posebnim dizajnom na noktiman slomljene ruke na koje je napisao 'ouch'. 

Pedro Pascal na Zlatnim globusima
John Salangsang / AFP / Profimedia 

Pedro Pascal na Zlatnim globusima
Earl Gibson III / AFP / Profimedia